Victorie a DNA în procesul cu gaşca lui Bucloiu

212

bucloiu constantin 22Rechizitoriul întocmit la începutul anului de procurorii anticorupţie din Târgu Jiu s-a finalizat acum cu un verdict din partea magistraţilor în dosarul în care Constantin Bucloiu şi alţi colegi de-ai săi de ţepe au primit condamnări la închisoare.

Patru indivizi au fost găsiţi vinovaţi de producerea unui prejudiciu imens, de peste 1,7 milioane euro, fără TVA, prin achiziţionarea de maşini şi utilaje luate în leasing şi vândute ulterior fără să mai fie plătite ratele. Sub acuzare a fost pus şi administratorul de la Macofil SA, Ion Pătruţ, pe care magistraţii l-au găsit însă nevinovat, motiv pentru care au dispus achitarea sa.

Bucloiu, în schimb, are de executat 12 ani de puşcărie, după cumularea şi a altor pedepse pe care le-a primit în ultimii ani tot în dosare în care a fost judecat pentru ţepele date la diferite firme din ţară. Câte zece ani ar urma să stea la mititica partenerii săi Ştefan Zaharia Motea şi Teodor Ungur, peste şapte ani putând să spere la eliberare Loţică Ioanăş. Pentru cei interesaţi de ţepele celor patru, magistraţii au dispus ca aceştia să achite şi prejudiciul creat la diferite firme, dar nu singuri, ci în solidar cu S.C. IZMAT PREST S.R.L. prin lichidator IPURL Bucureşti „la contravaloarea în lei a 41.094,82 euro către partea civilă S.C. Afin Leasing IFN S.A. Bucureşti; la contravaloarea în lei a 218.303,34 euro către partea civilă S.C. Motoractive IFN S.A. Bucureşti; la contravaloarea în lei a 64.770,16 euro către partea civilă Caterpillar Financial Services Poland SP. Z.O.O. – Sucursala România IFN Mogoşoaia; la contravaloarea în lei a 495.444,42 euro către partea civilă S.C. Marfin Leasing IFN România S.A. Bucureşti (fostă Egnaţia Leasing); la contravaloarea în lei a 56.693,4 euro către partea civilă S.C. VB Leasing România IFN S.A. Bucureşti (fostă Volksbank Leasing); la contravaloarea în lei a 229.914,25 euro către partea civilă S.C. MKB Romextera Leasing IFN S.A. Bucureşti”.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here