Victor Ponta şi Mihnea Costoiu au deschis anul şcolar la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”

407

Prim-ministrul României, Victor Ponta, a participat ieri la festivitatea de deschidere a noului an şcolar la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. Premierul a venit la Târgu-Jiu însoţit de ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică Mihnea Costoiu, absolvent al acestei unităţi de învăţământ.

Dacă anul trecut a deschis anul şcolar la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, anul acesta premierul Victor Ponta a participat, împreună cu ministrul Mihnea Costoiu, la festivitatea de deschidere a anului şcolar organizată la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. Ceremonia de deschidere a anului şcolar a debutat cu intonarea imnului naţional al României, urmată de oficierea unei slujbe religioase. Directorul Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, Dorin Taşcău, a luat apoi cuvântul pentru a mulţumi premierului Ponta şi ministrului Mihnea Costoiu pentru eforturile pe care le-au făcut pentru a fi prezenţi la această festivitate. „Avem onoarea şi mândria de a-l avea în mijlocul nostru pe domnul prim-ministru Victor Ponta. Repet, este o onoare, este o mândrie. Îi mulţumim că a făcut efortul de a veni la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” şi, chiar dacă poate sunt lipsit de modestie, asta înseamnă o recunoaştere a valorii acestei şcoli. Vreau să mulţumesc şi domnului ministru Mihnea Costoiu pentru efortul pe care l-a făcut să vină şi să reamintesc faptul că este absolvent al Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” şi ne mândrim cu asta. Sperăm ca mereu Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” să fie în topul şcolilor din Gorj şi nu numai. Nu trebuie să uităm că avem premii la olimpiade internaţionale, nu trebuie să uităm că mai avem de muncit pentru că nu toate sunt foarte bune, dar sper că acest început să fie la fel de bun ca toate cele pe care le-am avut până acum şi să respectăm tradiţia acestei şcoli”, a declarat Dorin Taşcău.

Ponta: „Vreau ca fiecare părinte să ştie că, atât timp cât e la şcoală, copilul este în siguranţă”
Premierul Victor Ponta i-a felicitat pe elevi şi pe profesori pentru rezultatele foarte bune obţinute anul acesta la examenul de bacalaureat. “Sunt cu atât mai onorat să fiu astăzi aici, la un colegiu care înseamnă foarte mult pentru judeţul Gorj şi chiar pentru ţară; un colegiu care are o istorie şi o tradiţie extraordinară, peste 100 de ani, absolvenţi cu care ţara s-a mândrit, procente la bacalaureat 100% – mai mult e greu să ceri vreunui liceu. Din acest motiv, vreau să vă felicit pe toţi – în primul rând, cadrele didactice, elevii, părinţii, autorităţile locale pentru că, într-adevăr, aici (…) aveţi condiţiile necesare pentru a face un act de educaţie important, de calitate şi pentru a ne gândi la cei care studiază aici şi care termină colegiul, că vor avea un viitor loc de muncă, un viitor în viaţă”, a declarat Victor Ponta. Premierul a vorbit de asemenea şi despre siguranţa elevilor în şcoli; el a declarat că se lucrează la un sistem „care să dea linişte părinţilor, atât timp cât sunt la serviciu, că la şcoală copiii lor se află în siguranţă”. „Anul acesta, în mod special, am încercat – şi încercăm nu doar aici, în Târgu Jiu, ci în toată ţara – să găsim soluţii la ceva ce a apărut mai nou în societatea românească – nu exista în anii care Mihnea Costoiu sau alţii absolveau aici colegiul – şi anume siguranţa elevilor, siguranţa profesorilor. Vreau să cred că, dincolo de nivelul de educaţie, fiecare părinte ştie că, atât timp cât e la şcoală, copilul este în siguranţă, că pleacă liniştit spre casă, că avem cât mai puţine acte de violenţă, că avem cât mai puţini infractori care profită de şcoală şi, împreună cu Poliţia, cu Jandarmeria, cu Poliţia locală, am încercat în acest an – şi vreau să avem din ce în ce mai eficient în perioada următoare, un sistem de protecţie, un sistem care să asigure siguranţa în şcoli, un sistem care să dea linişte părinţilor, atât timp cât sunt la serviciu că aici, la şcoală, copiii lor se află în siguranţă”, a spus premierul României. Totodată, Ponta a atras atenţia asupra faptului că sunt şi copii ale căror şcoli au fost distruse de inundaţii şi care nu pot să meargă la şcoală. „Să vă bucuraţi de condiţiile pe care le aveţi, să nu uitaţi că astăzi, cât noi suntem aici şi dumneavoastră începeţi şcoala, sunt încă, din păcate, copii – în judeţul Galaţi – unde apa le-a luat şcoala şi unde nu pot să meargă la şcoală; să vă gândiţi, de fiecare dată, în momentele bune, că sunt oameni şi copii care au nevoie de ajutor şi că, dacă suntem mai uniţi, dacă suntem mai solidari, o să avem o ţară mai bună şi nişte copii mai buni”, le-a spus Ponta elevilor. La festivitatea de deschidere a anului şcolar de la CNTV au mai participat, printre alţii, primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, prefectul Ion Claudiu Teodorescu, subprefectul Viorel Drăguşin şi şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Ion Işfan.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here