Victor Ponta: „La PD-L sistemul de fraudare a funcţionat mai bine”

434

pontaDeputatul PSD, Victor Ponta, totodată, purtător de cuvânt al candidatului la preşedinţie Mircea Geoană, a declarat ieri că ar fi trebuit ca procentele între cei doi rămaşi în cursa pentru Cotroceni trebuia să fie de cel

puţin zece procente pentru a se asigura victoria lui Geoană. El a acuzat însă sistemul de fraudare al PD-L care în opinia sa a funcţionat ,,mai bine”. Acesta a spus că în ciuda celor întâmplate candidatul PSD a câştigat la voturi în timp ce la PD-L sistemul a fost cel care s-a dovedit funcţional. Ponta a subliniat spunând că pe viitor, datoria sa este să scape ţara de Traian Băsescu. ,,Nu am reuşit acum, vom reuşi peste câţiva ani. E păcat, dar asta trebuie să facem (..) S-a întâmplat lucrul ăsta şi pe vremea lui Ceauşescu şi până la urmă a căzut şi Ceauşescu. O să cadă şi Traian Băsescu. Eu îmi permit faţă de colegii mei să mă bat în următorii ani ca să îmi fac această datorie”, a completat deputatul de Târgu-Jiu. Ponta a menţionat că îşi doreşte ca peste trei ani să scape de Băsescu şi nu peste cinci ani.

Referirile deputatului Ponta vizau celelalte judeţe ale ţării, unde PD-L-ul a reuşit să impună rezultate surprinzătoare. În Gorj, pesediştii spun că au avut o mobilizare foarte bună, reuşind să frâneze în majoritatea situaţiilor mecanismele aplicate de pedelişti pentru influenţarea votului. Deşi, aceştia din urmă au practicat mita electorală, dovedită de altfel chiar şi pe ultima sută de metri a campaniei, scorul PSD-ului a fost din nou peste cel al rivalilor săi politici. Cu toate că, având în vedere că Alianţa tripartită ar fi trebuit să aibă un rezultat final mult mai mare, numărul de voturi a făcut diferenţa pe plan local între culorile politice. Asftel, Gorjul este în continuare preferat de cetăţeni ca fiind unul roşu. Istoria de la primul tur de scrutin pentru alegerile prezidenţiale s-a repetat la noi în judeţ şi în data de 6 decembrie. Mircea Geoană a fost votat de 102058 iar contracandidatul său, Traian Băsescu a luat 85141 de voturi. PDL-ul se poate lăuda cu doar 7 localităţi gorjene în care a depăşit ca număr de voturi PSD-ul dar şi în acest caz, diferenţa de voturi fiind extrem de mică.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here