Victor Ponta: Imi doresc ca tinerii sa-si cumpere o masina fabricata in Romania

592

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica, la inaugurarea unui nou sediu al Registrului Auto Roman (RAR) de la Bistrita, ca si-ar dori ca beneficiarii programului “Prima Masina” sa opteze pentru un autoturism fabricat in Romania, potrivit Mediafax.
“Daca am lansat Programul ᅡPrima Masinaᅡ, imi doresc foarte mult ca mai multe familii de tineri sa poata sa-si cumpere masina. Nu am voie sa pun restrictii, dar am voie sa spun ca imi doresc sa-si cumpere o masina fabricata in Romania. E o dorinta, nu e o obligatie. Daca tot ma duc in vizita la Dacia, si ma duc cu o Dacia, nu cu o masina germana, daca tot ma duc in vizita la Ford la Craiova, tot cu o masina romaneasca, mi-as dori ca tinerii care isi cumpara prima masina cu programul sa-si cumpere o masina fabricata in Romania, de romani, cu materiale cat mai multe romanesti si apoi sa vina la centrele RAR, sa nu trebuiasca sa stea la cozi, sa piarda timp si nervi si sa isi obtina documentele cat mai repede posibil”,a spus ViVictor Ponta

Premierul a felicitat constructorul noului sediu al RAR Bistrita pentru ca a finalizat lucrarile in timp record, inainte de termenul de predare fixat prin contract.

“Ma bucur sa vad ca, atunci cand exista firme si constructori seriosi, s-a putut incepe in acest an (lucrarea – n.r.) si se termina in acest an. Si noi platim tot in acest an, nu ramanem cu datorii la cei care isi fac treaba. Am un mesaj pentru toata lumea, fie ca vorbim de proiecte mari, fie de proiecte mai mici: cine munceste, face treaba, ne da factura si decontam. Sa decontam lucruri care nu s-au facut nu vom face niciodata”, a declarat Victor Ponta.

Lucrarile de amenajare a noului sediu RAR Bistrita de la iesire din cartierul bistritean Viisoara, in vecinatatea DN 17, au fost executate de firma Frasinul, iar valoarea totala a investitiei se ridica la aproape 7 milioane de lei.

Guvernul vrea sa lanseze din noiembrie programul “Prima Masina”, prin care isi propune sa sprijine achizitia de autoturisme noi cu credite bancare garantate de stat, si estimeaza ca proiectul va genera vanzarea a 20.000 de unitati anual.

“In primul rand dorim sa sprijinim achizitia de masini noi de catre tineri prin credite bancare garantate de stat, in al doilea rand sa stimulam achizitia de autoturisme noi mai sigure si mai putin poluante si, in al treilea rand, sa incercam sa dezvoltam cat mai mult productia locala de autoturisme cu multiple efecte pe industria orizontala”, declara, luni, ministrul Economiei, Constantin Nita, intr-o conferinta organizata pentru prezentarea oficiala a programului.

Programul este destinat in principal tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, care vor avea prioritate, dar si altor categorii de varsta, si vizeaza emiterea de garantii de stat pentru creditele contractate de beneficiari in vederea achizitiei de autoturisme noi.

Garantia statului va acoperi maximum 50% din valoarea creditului acordat in cadrul programului, diferenta de ccolateral fiind reprezentanta de autoturismul achizitionat.

Valoarea creditului va fi de maxim 50.000 de lei plus TVA, la care se adauga costul politei CASCO pentru primul an.

Avansul minim solicitat de banci beneficiarului va fi intre 5% si 10% din valoarea creditului, iar costul total al finantarilor garantate de stat nu va depasi ROBOR la 3 luni plus o marja de 3%.

Durata maxima a perioadei de creditare va fi de 84 de luni.

Autoritatile estimeaza ca prin acest program vor fi vandute 2.500-3.000 de masini pana la finele acestui an, respectiv 20.000 de unitati noi anual.
(Hotnews)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here