VICTOR AILENI: România sub ,,atac hibrid rusesc” în contextul înființării Comandamentului NATO și operaționalizării Scutului Antirachetă de la Deveselu

2463

Moartea tinerei, Alexandra, ucisă la Caracal, ar putea fi parte dintr-o conspirație BULVERSANTĂ.În acest context am cerut părerea expertului NATO, Victor Aileni.

1.Cum explicați acțiunea ,,Pentru Alexandra. Împotriva unui stat nepăsător!”. Există probabilitatea unui ,,atac” hibrid al Rusiei, planificat minuțios pentru dezinformarea opiniei publice și, totodată, mobilizarea maselor din mediile urbane contra actualei conduceri?
VICTOR AILENI: Bună întrebare! Așa cum explicam în zilele trecute ,,atacurile” Rusiei contra României se vor intensifica gradual, mai ales în contextul mobilizării efectivelor NATO la Marea Neagră și în drum spre operaționalizarea Comandamentului NATO de la Sibiu.
Premisele care stau la baza ,,ipotezei” unui Război Hibrid de tip rusesc contra Securității naționale a României sunt următoarele:
1.În cursul zilei de 26 iulie 2019, România a blocat transportul pe Dunăre a 30 de tancuri rusești T-72B3 și a 30 de vehicule blindate BRDM-2, care urmau să ajungă în Serbia, ceea ce a amplificat motivația grupurilor ostile rusești de pe teritoriul României de a recurge inclusiv la regizarea unor ,,mișcări de mase” la nivel urban pe considerente emoționale, în cazul nostru Campania ,,Pentru Alexandra. Împotriva unui stat nepăsător!”.
2.Iranul a testat, tot în cursul zilei de 26 iulie, o rachetă Shahab-3, pe fondul tensiunilor dintre Iran și SUA, ca parte a incidentelor produse în Strâmtoarea Hermuz și în Golful Persic. De reținut că, scutul antirachetă Deveselu a făcut parte din operațiunea de monitorizare a rachetelor iraniene alături de logistica militară a SUA și infrastructura militară NATO, ceea ce a generat decizia Rusiei de a planifica o operațiune de ,,atac hibrid” pe România conform ultimelor informații publice.
3. La o analiză mai atentă asupra ,,pattern-ului rusesc” privind ,,dezinformarea” opiniei publice și crearea mișcărilor sociale pe considerente emoționale, îmi permit să dau câteva exemple concrete pentru a înțelege mai bine, cetățenii noștri, instrumentele de manipulare și ,,radicalizare” prin intoxicare colectivă. De exemplu, dacă ne întoarcem în timp, au mai existat astfel de ,,campanii emoționale” care s-au orientat direct către destabilizarea securității naționale a României, decredibilizarea instituțiilor publice românești și, totodată, anularea încrederii în Alianța NATO și comunitatea UE, ca parte a unei operațiuni mult mai sofisticate în care România trebuia să devină ,,Calul Troian” pentru detonarea NATO/UE.
De exemplu, să ne amintim de incediul de la Colectiv, scandalul adopțiilor România – Suedia, care s-a continuat cu scandalul traficului de organe către SUA, ca în ultima etapă să se recurgă, din păcate, la acțiuni de proxenetism și crime. Concluzia este una: există ,,forțe hibride” care acționează direct la intoxicarea mentalului uman pentru a crea haos, mișcări sociale și ,,lovituri de stat” asimetrice. Să nu pierdem din vedere că suntem în apropierea campaniilor electorale prezidențiale, locale și parlamentare, unde interesele forțelor ostile rusești sunt de vulnerabilizare a instituțiilor publice, de monopol politic și destabilizarea statului de drept.

2.Prevede noua viziune NATO URBAN/NATO URBAN MARITIM contracararea Războiului Hibrid?
Mădălina Neacșu: Evident! Așa cum menționam și în interviurile anterioare unul din obiectivele operaționale și strategice în noua viziune NATO URBAN/NATO URBAN MARITIM este contracararea ,,amenințărilor de tip hibrid” cu impact asupra securității și siguranței cetățeanului. Dacă în trecut definirea infrastructurilor critice privind asigurarea securității și rezilienței urbane se limitau la nivel abstract (instituțional), acum este nevoie de o reconfigurare și redefinire a acestora, unde obiectivul central devine ,,Omul” din spatele fiecărei infrastructuri critice urbane, care este expus din ce în ce mai mult la dezinformări și intoxicări ale Războiului Hibrid.
Mai mult de atât, ,,forțele hibride” operează direct pe mentalul uman, factorii decizionali fiind puși în situația de a lua decizii strategice în mod incoerent prin ,,de/conectarea” la un ,,flux informațional hibrid”. Mai concret, în modul de gândire și operare al “forțelor hibride” se regăsește conceptul de ,,Omul-ca Armă Socială”, adică radicalizarea socială și transformarea Omului în ,,Mașină de Război”.
Cum se operează în astfel de scenarii? Foarte simplu! Mentalul social este expus la un flux Informațional de intoxicare, alimentat de componenta emoțională (ex. de cele mai multe ori victimele sunt copii/adolescenți etc) și controlat de anumiți factori religioși, oculți sau organizaționali, unde se creează o anumită ideologie la care sunt motivați să adere și să acționeze, în ultima instanță, în baza unei ,,realități percepute”.

3.Intră România în ,,faza luptelor de stradă” ? Cum putem preveni și combate ,,gherila urbană” în contextul amplificării tensiunilor dintre România și forțele hibride rusești?
VICTOR AILENI: Din păcate, România intră în ,,era de gherilă urbană”, unde se va încerca controlul mental al comunităților urbane prin generarea unor multiple instabilități la nivel: inter-instituțional, social, economic, politic etc. Obiectivul acestor ,,mișcări sociale regizate” este detonarea, în prima etapă, a securității și rezilienței urbane a Capitalei București și apoi internaționalizarea ,,insecurității României” ca stat membru al UE/NATO, ceea ce ar putea afecta grav imaginea noastră la nivel global, mai ales în contextul în care recent România a devenit ,,furnizor de securitate regional” prin înființarea la Sibiu a Comandamentului NATO și ca stat gazdă al Scutului de la Deveselu, vector care are capacitatea de a asigura securitatea regională a 30 de capitale, pe o rază de 2000 km.
Prin urmare, este nevoie mai mult ca oricând de o gestionare eficientă a securității și siguranței cetățeanului prin definirea unor noi politici și doctrine de securitate și reziliența urbană, potrivit viziunii NATO URBAN, care să se subsumeze viitoarei Strategii Naționale de Apărare a Țării.
Interviu preluat din RefleqtMedia

NOTĂ:
D-l Victor Aileni, Ex-Senator al României în Comisia Militară, actualmente
coordonatorul departamentului de analiză și planificare strategică al firmei MabeInvest LLC SUA/România. În portofoliul său se regăsește consultanța acordată pentru baza militară de la Kogălniceanu (2007) și pentru construcția Scutului Antirachetă de la Deveselu.
NEACȘU STELUȚA MĂDĂLINA este Doctor în Informații și Securitate Națională și oferă expertiză în securitate și reziliență urbană, politici și strategii NATO/UE, NATO URBAN, analiză de intelligence, competitive intelligence, agrointelligence, juridic-administrativ etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here