Victimele lui Voica cer 24.000 de lei de la primarul condamnat

154

voicaCele trei persoane care au avut de suferit ca urmare a accidentului provocat de primarul comunei Săcelu, Ion Voica, în decembrie 2008, au înaintat recurs în dosarul ajuns acum pe rolul Curţii de Apel Craiova.

Pentru că i-a distrus maşina în accidentul din Săcelu, Ion Dumitrescu, şoferul autoturismului lovit de Voica cere prin avocatul său, la recurs, suma de 20.000 de lei de la primarul condamnat pentru ucidere din culpă. De asemenea, soţia acestuia Ţuţulia Dumitrescu dar şi Sergiu Roman Dumitrescu îi mai cer edilului daune de câte 2000 de lei fiecare pentru zilele de spitalizare şi zilele de la serviciu pierdute, ca urmare a accidentului provocat de şoferul teribilist.

Primarul comunei Săcelu, Ion Voica, a fost condamnat la jumătatea lunii decembrie 2010 de către magistraţii Judecătoriei Novaci la un an şi zece luni de închisoare pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă. “Pedeapsa nu este cu suspendare este cu executare dar primarul a făcut recurs pe penal la Curtea de Apel Craiova. Şi noi am făcut recurs pe civil, şi cerem daune, asta pe lângă cheltuielile de judecată”, susţine Ion Dumitrescu, şoferul maşinii lovite în decembrie 2008 de Ion Voica. Hunedoreanul susţine că este convins că îşi va recupera cei 20.000 de lei pe care îi cere, această sumă fiind de fapt cuantificarea daunei provocată de Voica. Alţi 4000 de lei sunt ceruţi şi de restul persoanelor care au avut o legătură cu accidentul provocat de primarul din Săcelu.

Următorul termen în recursul înaintat de Voica şi de restul victimelor acestuia va avea loc chiar mâine la Curtea de Apel Craiova, magistraţii amânând până acum de două ori cauza.

Remember

Reamintim că accidentul pentru care a fost condamnat Ion Voica la închisoare s-a produs la sfârşitul lunii decembrie a anului 2008, în localitatea Săcelu. Primarul conducea un autoturism Dacia 1310, iar într-o curbă a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens, ciocnindu-se cu o maşină condusă regulamentar de către Ion Dumitrescu, omul fiind atunci în vârstă de 56 de ani, din Hunedoara. În urma impactului, autoturismul condus de Ion Voica a accidentat două femei care mergeau pe marginea drumului, iar una dintre ele, în vârstă de 61 de ani, a decedat. Poliţiştii au constatat că, după producerea incidentului, primarul a părăsit locul accidentului.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here