Viceprimarul Popescu: „Este posibil să se demoleze case pentru centura ocolitoare”

275

Amplul proiect de realizare a centurii ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu ar putea presupune inclusiv demolarea unor case, după cum  confirmă reprezentanţii Primăriei Municipiului Târgu-Jiu. S-a stabilit societatea care se va ocupa de problema exproprierilor, dar deocamdată încă nu se ştie câte persoane vor fi expropriate.

Varianta ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu presupune realizarea a 20 de kilometri de şosea. O arteră a drumului ocolitor va face legătura între DN 66 dinspre Craiova cu DN 66 către Petroşani cu nod rutier cu DN 67 către Vâlcea, iar cealaltă va face legătura între DN 66 dinspre Craiova, cu nod rutier pe DN 67, spre Severin şi DN 66 D Tismana.
Practic, din zona podului de cale ferată din Romaneşti vor pleca variantele ocolitoare, una care va traversa râul Amaradia, apoi periferic peste strada Mărgăritarului, strada Ana Ipătescu, se va întoarce în zona Drăgoieni, va traversa din nou râul Amaradia, apoi un pasaj suprateran peste drumul naţional care face legătura între Târgu-Jiu şi Vâlcea, cu ieşire pe strada Aviatorilor, peste dealul de la Preajba, apoi un pasaj peste calea ferată şi peste drumul naţional, undeva la intersecţia Muşeteşti se va face legătura cu drumul spre Petroşani. Cealaltă bretea se desprinde de sub podul de cale ferată, va trece peste râul Jiu, apoi pe la strada Jieţe, peste râul Şuşiţa, cu pasaj peste drumul care leagă Vâlcea de Severin.

Lucrări ţinute în frâu de exproprieri
Începerea lucrărilor la centura ocolitoare a municipiului Târgu Jiu se lasă aşteptate, deoarece nu au fost încă puse la punct toate detaliile. Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că vor urma paşi pentru demararea lucrărilor. „Am primit o adresă de la cei care se ocupă de centura ocolitoare şi suntem convinşi că în perioada următoare se vor face paşi pentru demararea lucrărilor. S-a stabilit şi societatea care se va ocupa de exproprieri; nu ştim exact câţi cetăţeni vor fi expropriaţi. Este posibil să fie nevoie să se demoleze şi case”, a declarat viceprimarul Aurel Popescu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here