Viceprimarul Nicolae Nicolcioiu, de neînlocuit? – Şedinţa Consiliului Local Peştişani, amânată iarăşi

132

Primarie pestisaniDe mai multă vreme, viceprimarului comunei Peştişani, Nicolae Nicolcioiu, i s-a pus gând rău. Mai ales după crearea Uniunii Social-Liberale, subiectul s-a pus iarăşi pe tapet. S-au făcut programări ale unor şedinţe de Consiliu Local care nu au mai avut loc. Inclusiv cea de astăzi, vineri, 25 martie 2011, nu se va ţine.

Oricum, grăbiţi, primarul Florin Pavel, de la PNL, şi cu Ion Poenaru, ex-viceprimar şi răzbunător, se gândiseră la înlocuirea viceprimarului Nicolae Nicolcioiu cu consilierul local Pantelimon Tivig, tot de la PNL. Numai că, la Târgu Jiu, copreşedinţii USL Gorj au stabilit altceva. Şi anume ca postul de viceprimar să fie ocupat de un reprezentant al PSD.

Zis şi făcut. Înlocuirea urma să se petreacă chiar azi. Numai că, şedinţa a fost amânată pentru luni, ora 16. Între timp, acum vreo trei zile, consilierul local Pantelimon Tivig s-a deplasat la Brădiceni, acasă la Gheorghe Ciolofan, consilier local din partea PSD, unde-au avut o „cină de taină”. Ce va ieşi, vom vedea.

Cert este că, la precedenta şedinţă a Consiliului Local Peştişani, şi aceea cu cântec, întrucât s-a lăsat cu excluderea din rândul consilierilor a profesorului Ion Pavel, directorul Şcolii Generale Peştişani, şi fost vicepreşedinte al organizaţiei locale PSD, partid din care fusese tot expulzat, a vorbit şi viceprimarul Nicolae Nicolcioiu. Ca unul care votase contra expulzării lui Ionel Pavel, viceprimarul a spus că următorul dat afară va fi chiar el. Numai că, atunci, a cerut, să-i fie permis să ia cuvântul şi să prezinte nişte acte acuzatoare la adresa primarului Florin Pavel şi a secretarei Miruna Porumbel, urmând ca apoi să meargă cu Dosarul incriminator direct la DNA Bucureşti. Dacă acesta o fi motivul tergiversării şedinţei de Consiliu Local sau altul nu putem şti. Cert este că, în acest moment, viceprimarul Nicolae Nicolcioiu se află într-un binemeritat concediu de odihnă pe anul trecut. Firesc, aprobat de primarul Florin Pavel care-l iubeşte ca sarea-n ochi nu ca sarea-n bucate. La ordinea de zi mai sunt şi alte puncte ce vor fi supuse dezbaterii, urmând ca asupra lor să revenim cu un alt prilej.

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here