Viceprimarul Garcea a pierdut o primă bătălie cu ANI

229

Unul dintre mulții aleși locali declarați în ultima vreme ca incompatibili de către Agenția Națională de Integritate este pe cale să piardă bătălia cu inspectorii instituției amintite. El a contestat în instanță raportul prin care era declarat incompatibil cu funcția de viceprimar al comunei Berlești și, pe cât era de încrezător la început, pe atât de învins a fost acum, la Curtea de Apel Craiova.

Magistrații din Bănie i-au respins contestația depusă și, ca urmare, raportul Agenției Naționale de Integritate rămâne “în picioare”, adică unul care îi creează probleme și în perioada următoare.
Edilul mai are ocazia să atace cu recurs sentința instanței, procesul urmând să se mute la Înalta Curte de Casație și Justiție, aici termenele dându-se pe perioade mai lungi, dar nu suficient cât un ales local să își încheie mandatul înainte de a se finaliza judecata. Inspectorii de integritate au constatat că acesta s-a autorizat ca Persoană Fizică Autorizată pentru a obține fonduri europene pentru albinele pe care le crește în curte. Proiectul respectiv nu i-a adus însă numai miere pentru că ANI l-a declarat incompatibil și, ca urmare, la sfârșitul procesului, edilul își riscă funcția dacă pierde judecata, el riscând să se ocupe în viitor doar de stupina sa, constatarea incompatibilității de către instanță obligându-l ca timp de 3 ani să nu mai fie în nicio funcție publică, în situația sa fiind și alți aleși din județ.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here