Viceprimarul cu atribuții de primar din Săcelu, reclamat pentru furt de lemne

808

Gheorghe Dumitrelea, viceprimarul cu atribuții de primar de la Săcelu, edilul comunei Florin Jurebie lăsându-l în locul lui la cârma primăriei pe perioada concediului de odihnă, a fost reclamat, alături de alți cetățeni, pentru furt de lemne. Reclamația s-a făcut prin 112, iar Poliția Săcelu face, în prezent, verificări pentru a vedea dacă fapta se confirmă și, dacă celor indicați drept vinovați pentru furtul aninilor sesizați li se va întocmi sau nu dosar penal. Viceprimarul din Săcelu a recunoscut însă că a ridicat niște lemne din zonă și le-a dus acasă, dar a subliniat, în fața polițiștilor, din postura de martor susține acesta, că nu el ar fi sustras arborii indicați în reclamație. Reprezentantul administrației locale mai este de părere, printre altele, că i “se înscenează” acest dosar, pentru a fi înlocuit în cele din urmă din funcție.

Vicele din Săcelu, cu atribuții de primar în localitate, este la un pas de un dosar penal pentru o infracțiune pe care este acuzat că ar fi comis-o cu bună știință, dar nu ar fi și recunoscut-o ca atare. Mai exact, Gheorghe Dumitrelea, vicepreședinte al PAS Gorj, este acuzat de niște cetățeni, că ar fi sustras din zona Blahnița de Sus, la granița comunei Săcelu cu Crasna, niște arbori tăiați, de esență anin, pe care i-ar fi găsit în zonă. Copacii în cauză ar fi fost tăiați de proprietari, deși și cei de la OGA, care ar fi făcut lucrări similare în zonă pentru schimbarea cursului râului, au tăiat lemnele afectate de viitură, în același loc.
Până când însă respectivii au găsit un mijloc de transport să ducă lemnele acasă, viceprimarul ar fi fost mai rapid și le-ar fi suflat aninii de sub nas. Vicele ar fi văzut copacii și s-a gândit să-i ducă acasă, că tot vine iarna și trebuie lemne pentru foc.

Vicele, în gura satului pentru lemnele ridicate
Cel puțin asta se vorbește în zonă, localnicii explicând că cei de la gospodărirea apelor de la Novaci ar fi executat în perioada iunie-iulie 2017 mai multe lucrări de amenajare pe râul Blahnița, din comuna Săcelu, respectiv de deviere a cursului râului. Lucrările au implicat tăierea mai multor arbori din zonă, mai exact de pe proprietățile situate în satul Blahnița de Sus, aparținând comunei Săcelu, proprietăți deținute de niște persoane din Crasna. Arborii lăsați la fața locului nu au mai fost găsiți însă de adevărații proprietari, vorbesc oamenii din zonă, cei păgubiți adresându-se imediat poliției din comuna Săcelu.
Reclamanții au și sesizat polițiștilor persoanele care ar fi sustras lemnele respective, unul dintre aceștia fiind și viceprimarul în exercițiu din Săcelu. Vicele a fost audiat, spune acesta, în calitate de martor, a recunoscut că a luat lemne din zonă, dar nu arbori, specificând că nu s-ar face vinovat de nicio infracțiune.

Lemne, nu arbori!
Mai mult, viceprimarul susține că dosarul este o înscenare, doi consilieri încercând deja de patru ori să-l demită pe acesta din funcție, în Consiliul Local Săcelu.
“Nu știu nimic de un astfel de dosar. Mi se înscenează, sigur, ceva. Eu am fost audiat ca martor la poliție și am spus că nu am ridicat din zonă niciun arbore. Am recunoscut că am luat niște lemne, dar nu arbori întregi și nicidecum anini, după decolmatarea Blahniței după viitură. Toți proprietarii de terenuri din zonă au văzut asta. Am cumpărat și eu un teren acolo, sunt și eu proprietar. Am aflat apoi că s-a iscat un scandal și o persoană, o femeie cred, a sunat la 112. Mai multe nu știu”, a spus, inițal, viceprimarul de Săcelu.
“Nu am luat lemnele nimănui. O să cer să mi se spună cine a făcut reclamația ca să mă îndrept și eu împotriva acestei persoane. Am dușmani politici, doi consilieri au depus un alt proiect de hotărâre, să mă schimbe din funcție. Ar fi a patra oară, într-un an de zile, când se vrea asta, deși eu fac politică de doar un an și asta la Partidul Socialist Român, fostul PAS Gorj. Eu îmi fac treaba la primărie și am o relație bună cu primarul Jurebie, lucru care, se vede că deranjează. Nu îmi este teamă de un dosar penal, dar vom vedea la final dacă voi avea sau nu unul’’, a conchis Dumitrelea.

Se fac cercetări
Reprezentanții IPJ Gorj confirmă însă, pentru Gorjeanul, că în cauză se fac verificări pentru a se vedea, dacă cele cuprinse în sesizare se confirmă, menționându-se că și viceprimarul se află printre localnicii acuzați, în reclamația făcută la 112. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, Andrei Lazăr, susține, de asemenea, că se poartă o corespondență cu autoritățile implicate, urmând ca la finalul procedurii să se stabilească dacă li se va întocmi sau nu dosar penal celor reclamați pentru furt de lemne.
ANAMARIA STOICA

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here