Viceprimarul avertizează: Spitalul Municipal Motru are nevoie urgent de reabilitarea Secției Interne

824

Cosmin Morega, viceprimarul municipiului Motru, avertizează public faptul că unitatea spitalicească a orașului riscă să piardă acreditarea, asta pentru că una dintre secții nu a intrat în reabilitare. Vicele susține că de 3 ani această investiție a fost bugetată și aprobată în Consiliul Local, fiind desemnat, prin hotărâre, ca Direcția Publică Motru să realizeze lucrările ce se impun la secția spitalului, dar, din păcate, totul stă pe loc. ,,Acum, în cel de-al zecelea ceas, sper ca toți cei responsabili să realizeze că fără această investiție, Spitalul Municipal Motru riscă să nu mai obțină acreditarea.
De ce spun acest lucru? Deoarece în perioada următoare spitalul va intra în evaluare pentru obținerea acreditării. Pe lângă multe alte condiții, personal medical, auxiliar, aparatură – un lucru important este și spațiul în care se desfășoară actul medical. Știm cu toții că secția de interne este una dintre cele mai aglomerate, are un specific aparte și pentru realizarea lucrărilor la această secție este nevoie de a lua anumite măsuri. Durata executării lucrărilor ce se impun la această secție este de ordinul lunilor, orice zi de întârziere ducând la neterminarea la timp și, implicit, depunctarea la evaluarea pentru acreditare”, a transmis Morega.
Din fericire, lucrările la secția de Pediatrie, Fizioterapie, ORL s-au realizat. ,,Trag un semnal de alarmă către toți factorii de decizie pentru a se implica și a lăsa la o parte alte probleme mărunte (schimbat o ușă, înlocuit un geam, angajat 1-2 persoane etc.) și să se aplece asupra acestei probleme, acreditarea Spitalului Motru. Nu pot să nu aduc aminte și de faptul că și la această oră există medici pentru diferite specializări care nu dețin nici măcar un cabinet, ce să mai vorbim de dotarea necesară”, a completat alesul local PSD.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here