Viceprimărița de la Logrești a dat ,,fără număr” la lăutari, în noaptea de Revelion! Din banii comunității!

8379

Comuna Logrești pare un tărâm rupt din secolul trecut, iar dacă n-ar fi străbătută de DN 67B, Târgu-Jiu – Drăgășani, întoarcerea în timp nu ar părea deloc exagerată. Totuși, autoritățile locale au ținut neapărat să marcheze trecerea în 2022 într-un mod special, mai ales că la conducerea primăriei se află, din vara anului trecut, o femeie: Adela Elena Țană, viceprimărița ajunsă peste noapte la timona comunei. În ciuda restricțiilor impuse de pandemie, și în contextual în care în tot județul au fost interzise petrecerile în cluburi și discoteci, în noaptea dintre ani, la Căminul Cultural Logrești a fost spectacol cu lăutari.

Locuitorii comunei au fost invitați de Primăria și Consiliul Local Logrești, pe 31 decembrie, începând cu orele 22,00 la căminul cultural din localitate, ,,pentru a ne bucura împreună de trecerea în noul an”. Atmosfera a fost întreținută de formația ,,Triton”, după cum era anunțat pe afișul mega-spectacolului. Pentru că trebuie să fi fost un spectacol măreț pentru cei 12.000 de lei pe care primăria i-a plătit firmei GS Prosistem Concert SRL. Viceprimărița Adela Elena Țană nu a fost darnică numai cu lăutarii, în noaptea de Revelion, ci cu mai multe firme, alese pe sprânceană. De exemplu, în prima lună de la preluarea puterii de către viceprimărița Țană, primăria a atribuit, în urma unei proceduri simplificate, un contract de asfaltare străzi (?!), în valoare de 410.000 de lei, firmei Multisoft SRL, deținută de Dumitru Belu, zis Mitică Americanu, firma fiind preferată și pentru un alt contract de furnizare piatră spartă. Trebuie spus că primarul liberal al comunei Logrești, Mihai Vochița, a demisionat din funcție la finele lunii mai a anului trecut, după opt luni de la momentul în care fusese ales, așa că, prerogativele au fost preluate de viceprimarul Adela Elena Țană.
Fostă educatoare la școala din localitate, Adela Țană este asociată la Gărgărița SRL, cu 95%, o firmă fără activitate, din 2017. În plan politic, Adela Țană a fost șefa filialei Logrești a ALDE, dar a candidat, la ultimele alegeri, din partea Pro România. Soțul acesteia este și el angajat al Primăriei Logrești și și-a încercat norocul și el, la alegerile din 2016, când a candidat, fără succes, la funcția de primar, din partea partidului condus de consoarta sa.
George Constantin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here