Viceprimari şi consilieri locali, excluşi din PDL

250

Doi viceprimari ai PDL Gorj, cel de la Vladimir şi cel de la Turburea, au fost excluşi sâmbătă din partid, ca urmare a unei hotărâri a Biroului Permanent Judeţean(BPJ) a PDL Gorj. Alături de cei doi, cărora li s-a stabilit şi înlocuitori, au mai fost excluşi, în aceiaşi şedinţă, şi doi consilieri locali ai PDL de la Târgu-Cărbuneşti.

Marius Vijulan,viceprimarul comunei Vladimir, potenţial candidat al USL în localitate a fost unul dintre viceprimarii excluşi sâmbătă din partid. Purtătorul de cuvânt al PDL Gorj, Dan Vâlceanu, a explicat de altfel că viitoarea candidatură a lui Vijulan constituie motivul pentru care acesta a fost exclus din PDL alături, evident, şi de apropierea de PSD. Cu toate acestea, PSD Gorj nu l-a anunţat deocamdată pe Vijulan drept candidat al USL pentru Vladimir, aici anunţându-se realizarea unui sondaj de opinie, primarul în exerciţiu, Aurel Băcanu Vladimirescu, nemaidorind să candideze. În locul lui Vijulan pe lista de Consilieri Locali ai PDL Vladimir va fi numit Nicuşor Ionuţ Popescu, asta dacă se va întruni Consiliul Local într-o şedinţă ordinară până la depunerea candidaturilor.

Stamatoiu, înlocuit cu Enache

Şi Toma Stamatoiu, viceprimarul comunei Turburea, a avut o soartă similară cu a vicelui de la Vladimir. Acesta a fost exclus sâmbătă din PDL Gorj asta ca urmare a trecerii sale anunţate în PNL. Stamatoiu este candidatul USL la Turburea. Locul lui Stamatoiu în Consiliul Local(CL) ar urma să fie luat de Gheorghe Enache, membru PDL, de loc din Turburea de Sus. Stamatoiu ar urma să fie înlocuit din Consiliul Local în prima şedinţă ordinară, probabil în luna aprilie, asta dacă consilierii vor fi prezenţi în sală, aici organizându-se numeroase şedinţe de CL care au fost amânate din acest motiv.

Consilierii Calotescu şi Pandia, în afara PDL

Deşi au fost excluşi din PDL Târgu-Cărbuneşti în decursul acestei luni, cei doi consilieri locali ai partidului, Daniela Pandia şi Marian Calotescu, au trebuit să fie aprobaţi şi de BPJ-ul PDL Gorj, lucru care s-a petrecut sâmbătă. Acest organism a stabilit cine îi vor înlocui pe cei doi în Consiliul Local Târgu-Cărbuneşti. Organizaţia PDL Cărbuneşti este condusă de Ion Fugaru.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here