Vicepreşedintele Federaţiei SANITAS România s-a întâlnit cu asistenţii medicali din Târgu-Jiu

170

Picture 006Federaţia SANITAS România în colaborare cu UJT SANITAS Gorj a organizat o conferinţă la Biblioteca Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, invitaţi fiind asistenţii medicali din municipiul nostru, care sunt membri ai SANITAS.

Amfitrion al conferinţei a fost Cristina Iftimescu, vicepreşedinte al Federaţiei SANITAS România. Numărul participanţilor a fost peste aşteptările organizatorilor, lucru îmbucurător pentru reprezentanţii SANITAS.

Evenimentul organizat miercuri, 8 februarie, de către Federaţia SANITAS şi UJT SANITAS Gorj a fost o conferinţă în cadrul campaniei de schimbare a atitudinii sociale şi stereotipurilor faţă de Picture 002grupurile vulnerabile, în cadrul Proiectului european al Federaţiei SANITAS din România cu titlul „Îmbunătăţirea adaptabilităţii, flexibilităţii şi competitivităţii personalului din sectorul sanitar”. Reprezentanţii SANITAS Gorj se aşteptau la 20-30 de participanţi, dar numărul celor prezenţi a depăşit aceste cifre. „Ţinând cont de faptul că mai mult de 60% din membrii Sindicatului Sanitas sunt asistenţi medicali ne-am gândit că nu ar strica să avem nişte programe, proiecte, prin care să-i ajutăm să se perfecţioneze profesional. În acest sens este şi acest proiect în care peste 200 de asistenţi medicali din judeţul nostru, din Târgu-Jiu în special, au fost implicaţi şi au obţinut câte 15 puncte EMC gratuit. Este un gest pe care noi am înţeles să-l facem pentru asistenţii medicali, membri ai sindicatului nostru. Sunt prezenţui aproximativ 30 de asistenţi medicali; conferinţa presupunea un număr de 20 de participanţi şi iată că au venit aproape dublu. O parte din ei, care doresc vor putea să participe gratuit la o conferinţă naţională, la Ploieşti”, a menţionat Valentin Popa, liderul SANITAS Gorj.

Proiect european prezentat asistenţilor medicali

Amfitrionii conferinţei au fost Valentin Popa, preşedintele Sindicatului Sanitas Gorj şi Cristina Iftimescu, vicepreşedintele Federaţiei SANITAS România. „Este prezentarea unuia dintre multe proiecte europene ale Federaţiei SANITAS şi Ordinul Asistenţilor Medicali. Este vorba despre un proiect naţional strategic, care se derulează în perioada noiembrie 2010- octombrie 2013, pe Axa prioritară 3. Federaţia SANITAS a organizat această conferinţă în colaborare cu Centrul Român de Iniţiativă şi Ministerul Sănătăţii. În cadrul acestui proiect vor fi pregătiţi peste 4.000 de asistenţi medicali pe educaţie medicală continuă din toate ramurile de activitate din sănătate. În acelaşi timp, vor fi pregătiţi directorii de îngrijiri şi manageri de spitale”, a explicat Cristina Iftimescu, vicepreşedinte al Federaţiei SANITAS. Vicepreşedintele Federaţiei Sanitas România, Cristina Iftimescu a apreciat modul de reacţie al asistenţilor medicali gorjeni la primirea invitaţiei de participare la conferinţă. „Spre bucuria mea, aici sunt peste 25 de asistenţi medicali membri ai Sanitas. Ei se pot înscrie la cursurile care sunt absolut gratuite, care îi vor ajuta să-şi perfecţioneze profesia, să capete credite şi să îşi găsească locul pe treptele sociale”, a declarat Iftimie. Conferinţa de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost prima organizată în municipiul nostru, dar cea de-a treia în cadrul proiectului european al Federaţiei SANITAS. „Este cea de-a treia conferinţă, în cadrul proiectului. Prima a avut loc la Alba, a doua a fost la Bucureşti, urmată de un seminar pe tema discriminării. După conferinţa de astăzi, o parte din cei prezenţi să participe la un seminar şi o conferinţă pe data de 23 şi 24 februarie la Ploieşti. Vor mai urma conferinţe la Suceava, la Focşani, la Arad şi la Cluj, pe regiuni de dezvoltare”, a conchis Cristina Iftimescu, vicepreşedintele Federaţiei SANITAS România.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here