Vicele Tudor, acuză: Post la Direcția de Turism și Evenimente a Primăriei Târgu-Jiu, cu dedicație pentru un candidat cu facultate de educație fizică și sport!

410

Adrian Tudor, viceprimarul PSD al municipiului Târgu-Jiului, a organizat ieri o conferință de presă la sediul partidului în care l-a acuzat pe edilul liberal, Marcel Romanescu, c-ar încerca să aranjeze un concurs pentru un post de inspector debutant la Direcția de Evenimente. Tudor a dat de înțeles că postul ar fi pregătit pentru un vecin al primarului, adică pentru Adrian Sichitiu, din satul natal al primarului, mai exact din Rugi. Sichitiu este absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport, iar cerința din anunțul instituției i se potrivește.

„Există un anunț că Primăria Târgu-Jiu organizează un concurs pentru un post în cadrul Direcției de Turism și Evenimente Culturale. Cu ce se ocupă această direcție o spune și titlul. Dar se cere obligatoriu ca cei care își depun candidatura pentru post să fie absolvenți doar de educație fizică și sport. Răspund de activitatea acestei direcții, nu am fost consultat și nu mi s-a cerut niciun punct de vedere vizavi de angajarea unei persoane care să fie absolventă de studii de educație fizică și sport, directorul direcției respective nu a întocmit niciun material că ar avea nevoie de om pe acest domeniu. Consider că nevoile acestei direcții sunt altele, avem nevoie de oameni în promovare, în turism și care pot să organizeze evenimentele din agenda de programe a primăriei, nu doar evenimente sportive. Mai trebuia să existe cerința ca înălțimea candidatului să fie 1.80 și se încadra perfect cu tiparul vecinului primarului Romanescu de la Rugi, Sichitiu, care și-a și depus dosarul pentru ocuparea acestui post”, a anunțat viceprimarul, la sediul PSD Gorj.

Un Sichitiu și la Transloc
„Nu este o noutate că tot mai multe persoane care se numesc Sichitiu și sunt din Rugi ajung să ocupe posturi în administrația publică locală. La Transloc este, de asemenea, o persoană care ocupă un post în Consiliul de Administrație, se numește Sichitiu și este tot din Rugi”, a spus viceprimarul Adrian Tudor.
Acesta a mai subliniat că, de altfel, candidatul de la Direcția de Turism și Evenimente Culturale deja lucrează la Edilitara, loc în care este plătit din bani publici, și ar fi fost folosit în scopuri politice, de actualul primar.
Alesul PSD a acuzat că primarul Romanescu ar pregăti o „manevră” și-n privința Clubului Sportiv Municipal, în sensul că edilul ar încerca să selecteze o persoană agreată pentru postul de director, având în vedere că din comisa de concurs face parte Liviu Andrei, fost coleg la PDL cu Marcel Romanescu.

Romanescu a negat!
Primarul a contestat acuzele care i s-au adus, a menționat chiar că îi trebuie la această direcție un specialist pe sport. „De când sunt eu primar, posturile din Primăria Târgu-Jiu n-au fost pregătite pentru nimeni”, a menționat edilul, spunând că îl cunoaște pe candidatul Adrian Sichitiu, dar concursul va fi unul corect.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here