Vicele din Bumbeşti-Jiu candidează ca primar dacă îl indică sondajele

386

CRINTEA IIlie Crintea, viceprimarul PDL din Bumbeşti-Jiu, face o echipă bună cu liberalul Constantin Bobaru, de la începutul mandatului edilului în exerciţiu. Crintea a explicat şi reţeta secretă, menţionând că la Bumbeşti, la vârful instituţiei publice, se face administraţie, nu politică.

Vicele a menţionat că va candida anul viitor pentru funcţia de primar, doar dacă sondajele PDL îl indică favorit în cursa pentru funcţia cu numărul unu în localitate.

Vicele Ilie Crintea a candidat în anul 2000 pentru funcţia de primar, ca independent. A pierdut însă alegerile la 70 de voturi diferenţă, deşi a câştigat la şapte dintre cele 8 secţii de votare din localitate. A trecut apoi la PDL, dar sondajele nu l-au indicat, nici în 2004 şi nici în 2008 drept favorit la funcţie, aşa că s-a mulţumit să figureze doar pe o listă de consilieri locali. A obţinut trei astfel de mandate şi acum este şi viceprimar. Întrebat dacă va candida anul viitor pentru funcţia de primar: “este prematur să spun acest lucru, ştim că PDL-ul în această perioadă a lansat sondaje, dacă sondajele mă vor indica voi fi nevoit să candidez dacă nu, nu. Acest lucru s-a întâmplat şi în 2004 când credeam că stau bine în sondaje şi nu a fost aşa. La fel şi în 2008. Eu sunt un soldat disciplinat şi ştiu să respect sondajele”.

Alternanţă politică

Crintea este mulţumit de cum s-au derulat lucrurile în localitate, mai ales că a făcut echipă bună cu primarul Bobaru, membru PNL. “În această perioadă pe raza localităţii Bumbeşti-Jiu s-au făcut mai multe lucruri importante, iar o mare contribuţie au avut-o senatorii, deputaţii PDL şi alte persoane.(..)La Bumbeşti-Jiu banii nu s-au acordat pe culoare politică”, a declarat Crintea care susţine că face o echipă bună cu primarul. Explică şi care este metoda aplicată pentru a face funcţională relaţia dintre un liberal şi un pedelist. “În momentul când am fost ales viceprimar am lăsat la o parte lupta politică şi am ales să fac administraţie. Oricum eu nu ţin morţiş de scaunul de viceprimar”, a declarat Crintea. Nicolae Medrega şi Dumitru Ciocârlan au fost mandataţi de PDL Bumbeşti-Jiu să figureze în sondajul făcut de filială în vederea alegerii candidatului organizaţiei la fotoliul de primar.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here