Vicele de Motru îndeamnă la calm și responsabilitate pentru a evita aglomerația din benzinării și marketuri

553

Reprezentantul administrației locale din Motru, viceprimarul Cosmin Morega, este singurul din primărie care a îndemnat, duminică, cetățenii municipiului la calm și responsabilitate, accentuând faptul că în localitate nu există bolnavi de COVID-19.

,,Panica instalată în această perioadă se vede și la nivelul localității noastre, lucru care mă face să intervin și să fac câteva precizări importante care depind de noi toți pentru binele nostru și al celor apropiați nouă. La această dată, oră, pe raza municipiului nu avem niciun caz declarat, infectat cu CORONAVIRUS. Este adevărat că avem persoane izolate la domiciliu sau autoizolate. Acest lucru nu trebuie să ne sperie! Acele persoane nu sunt și purtătoare ale acestui virus. Este o măsură preventivă, impusă și pe care trebuie să o respectăm, să o punem în aplicare, și, mai mult, să fim responsabili și serioși unii cu alții. Aceste persoane izolate nu trebuie să le tratăm sau să le vedem ca pe niște persoane ciumate, bolnave de holeră, ci, pur și simplu, ca pe niște cetățeni responsabili care trebuie să se supună acestor măsuri de prevenție pentru a feri persoanele ce ar putea intra în contact cu aceștia. În această dimineață, am văzut un lucru total greșit pe care îl facem cu toții, evidența acestei stări de panică în urma anunțului că s-a decretat stare de urgență. Cu toții au luat cu asalt magazinele de alimente, stațiile PECO, en-gross-urile, farmaciile, unde, la un loc, sunt zeci, sute de persoane…un lucru total greșit și iresponsabil din partea noastră.Tocmai de aceea, vă rog să vă păstrați calmul, să acționați responsabil”, a transmis vicele. Acesta le-a indicat cetățenilor municipiului evitarea, pe cât posibil, a locurilor aglomerate (marketuri, biserici, petreceri etc.) și să facă cumpărăturile și să achiziționeze cele necesare pentru o perioadă de maxim 3-4 zile, la ore mai puțin aglomerate. De asemenea, le-a transmis că nu este cazul să facă stocuri de medicamente, ci să le dețină doar pe cele în funcție de boala fiecăruia, dar și cele necesare pentru mici viroze, răceli.
,,Stați cât mai mult acasă și evitați deplasarea pentru așa zisele probleme de zi cu zi care pot aștepta, prioritatea numărul 1 fiind sănătatea.Taxele și impozitele locale se vor putea plăti cu reducere până la 30 iunie, deci există termen suficient pentru a evita în această perioadă cozile tradiționale de la aceste ghișee. Amânați ratele la instituțiile bancare pentru că se poate. Informați de urgență medicul de familie pentru cei care vin din alte țări. Este ideală comunicarea corectă către medicul de familie a țării și localității din care v-ați întors. Evitați intrarea în contact direct cu persoane care prezintă diferite forme de viroze. Spălarea cu apă și săpun cât mai des a mâinilor și folosirea dezinfectanților pe bază de alcool și clor pe suprafețele sau obiectele folosite în activitatea de zi cu zi sunt absolut necesare”, a mai transmis primarul. Acesta le-a indicat părinților să caute, pe cât posibil, restricționarea accesului în mall-uri, baruri, cinematografe, petreceri, întâlniri de către copii. ,,Am vrut să precizez toate aceste lucruri datorită faptului că am văzut că și la nivelul localității există o stare de panică, de alarmare a cetățenilor, primind sute de telefoane si mesaje cu privire la COVID-19. De noi toți depinde evitarea răspândirii acestui virus și credeți-mă că putem face acest lucru dacă dăm cu toții dovadă de responsabilitate, maturitate, seriozitate”, a completat viceprimarul. Mesajul acestuia s-a bucurat de multe aprecieri în rândul celor care au citit, cetățenii fiind dornici de o informare corectă și transparentă a celor ce se petrec în localitate.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here