Vicele de Motru cere buget pentru hrana izolaţilor, măști și mănuși gratuite

4469

Cosmin Morega cere întrunirea de urgenţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă la Primăria Motru, acesta considerând că situaţia cu infectaţii de coronavirus din localitate impune măsuri suplimentare din partea autorităților. Asta pornind de la asigurarea hranei pentru izolaţii la domiciliu de la Tricotaje, până la asigurarea cetăţenilor gratuit cu măști și mănuși, și chiar la obligativitatea purtării lor.

,,În funcție de hotărârea Comitetului Local de Situații de Urgență, Consiliul Local Motru, în regim de urgență, va trebui să adopte hotărârea de Consiliu Local, pentru a putea fi puse în practică cele semnalate. Acum, mai mult ca oricând, trebuie să acționăm ferm pentru a evita răspândirea, dar și identificarea urgentă a eventualilor purtători de virus. Toate persoanele juridice și instituțiile publice care își desfăsoară activitatea cu un număr mare de salariați, trebuie să aleagă cea mai bună cale pentru noi toți, astfel, evitându-se răspândirea acestui virus. De asemenea, transportatorii locali să ia toate măsurile stricte, având în vedere că primul caz confirmat este angajatul unei societăți care are un număr destul de mare de salariați navetiști. Este o perioadă dificilă, dar prin măsuri stricte rapide putem diminua numărul deja alarmant de persoane infectate cu COVID-19.
Consider că nu este de ajuns izolarea celor 160 de persoane, având în vedere că angajații acelei societăți provin din mai multe localități din județele Gorj și Mehedinți, iar membri familiilor lucrează la diferite instituții de pe raza acestor judeţe”, a transmis Cosmin Morega, care cere izolarea întregului personal de la Tricotaje, lucru care trebuia impus, potrivit viceprimarul, din prima zi.

La Motru sunt 6 pozitiv la coronavirus și alți 4 suspecţi.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here