Vicele Angheloiu, pe lista neagră a lui Morega

593
poza angheloiuVicepreşedintele Radu Angheloiu a picat în dizgraţia lui Dan Ilie Morega, din cauza împărţirii bugetului de stat. Probabil şi pe acest considerent, Morega anunţă, de asemenea, că după Congresul PNL de la sfârşitul acestei săptămâni, mai mulţi penelişti vor „zbura” din organizaţia gorjeană.

Liberalul Radu Angheloiu nu mai este văzut, de câteva luni de zile, cu ochi buni de către preşedintele PNL Gorj, mai ales după formarea unei noi majorităţi în Consiliul Judeţean Gorj. Deja, Angheloiu pierduse, în opinia lui Morega, foarte mult din credibilitate în faţa colegilor săi de partid, iar acum, o nouă suspiciune planează asupra sa după repartizarea bugetului de stat către primăriile din judeţ. Lui Dan Ilie Morega nu i-a picat tocmai bine faptul că Ion Călinoiu nu a ajutat şi localităţile coordonate de primarii liberali. „PSD-ul nu este aliat cu PNL, ca şi PD-L-ul de altfel. Este un partid politic rival şi pe fiecare trebuie să-i tratăm în funcţie de cum ne-au tratat ei. Or, ce tratament poate să aibă PSD-ul în condiţiile în care la buget au dat 20-30% la primarii liberali, iar la primarii pesedişti au dat cu procente de 200%, 300% şi mai mult? E cazul în care vicepreşedintele nostru ar trebui să fie un om vehement dar se pare că interesele personale sunt mai mari”, a declarat Morega.
Demisii nu, oameni daţi afară da
Congresul de la Bucureşti va avea totuşi repercursiuni în organizaţia judeţeană. Liderul PNL Gorj crede că nu se poate pune, deocamdată, problema demisiilor în cadrul partidului. Dar, cu siguranţă se va putea discuta despre anumite persoane care vor fi date afară din partid după congresul de la sfârşitul acestei săptămâni. Morega făcea referire la „aşa-zisa opoziţie, care, timp de 15 ani de zile, nu a făcut nimic pentru acest partid”. În opinia şefului PNL Gorj, după lucrările Congresului de la Bucureşti nu se va pune problema apariţiei demisionărilor din partid. Pe plan local, însă, liderul liberal a lăsat să se înţeleagă că are deja o listă neagră cu oameni pe care nu îi mai doreşte alături de echipa liberală. „Demisii, numai dacă aş pleca eu, dar, nu m-am gândit să plec dintr-un partid care a renăscut din propria-i cenuşă ca pasărea Phoenix. Demisii în lanţ. Se vor produce către unii care nu au avut rezultate şi care au folosit partidul pentru propriile lor interese. Datorită mie au ajuns primari. Deocamdată, nu se pune problema de demisii, în condiţiile în care cineva doreşte ca PNL să stea lipit de un partid sau altul în interesul partidului respectiv şi nu în interesul membrilor, a bazei partidului, adică primarii şi consilierii şi al electoratului PNL”, declara Dan Ilie Morega.
Morega, în expectativă
Cât priveşte candidatura lui Ludovic Orban la şefia PNL, Morega nu şi-a exprimat nicio opinie. Acesta a declarat că aşteaptă mai întâi programul politic al contracandidatului lui Crin Antonescu pentru a putea opinia dacă are şanse sau nu la şefia PNL.
Oana Paloş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here