Vezi de când se încălzește vremea

227

Temperatura aerului va fi în creștere în următoarele două săptămâni, valorile medii diurne urmând să atingă 12 grade în Muntenia și 13 grade în Oltenia, în timp ce precipitațiile, mai ales sub formă de ploaie, vor fi prezente în majoritatea zonelor începând din 20 februarie, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 13 – 26 februarie 2017.

În Oltenia, vremea va fi geroasă la începutul intervalului, apoi va intra într-un proces de încălzire. Astfel, valorile medii ale temperaturilor maxime vor creşte de la 4…8 grade, spre 11…13 grade în a doua jumătatea a celei de-a doua săptămâni. Valorile medii ale temperaturilor minime vor urma aceeaşi evoluţie, crescând de la -12…-10 grade la începutul primei săptămâni, spre -6…-4 grade în intervalul 15-19 februarie şi ulterior spre 0…2 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor slabe, predominant sub formă de ploaie, va fi relativ ridicată în unele zile ale celei de-a doua săptămâni, în special în jurul datei de 20 februarie.

La munte, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața în majoritatea masivelor montane la începutul intervalului, apoi va intra într-un proces de încălzire începând cu 15 februarie. Valorile medii ale temperaturilor maxime vor crește de la 0…1 grad de la mijlocul primei săptămâni, până la 2…3 grade spre sfârșitul intervalului, iar cele minime de la -8…-5 grade, până la valori medii în jur de -4 grade, spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în intervalul 18 – 26 februarie. (A.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here