Vezi ce spune conducerea SJU despre pacientul găsit spânzurat!

794

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Dolj, a fost găsit spânzurat, aseară, cu o curea, de gratiile unui geam al Secției de Psihiatrie a SJU Târgu-Jiu.

,,În data de 26/10/2020 în jurul orei 15.35 a fost adus la CPU psihiatrie, escortat de poliție, un pacient în vârstă de 35 de ani în urma unui apel la 112. Pacientul era cunoscut secției de psihiatrie având numeroase prezentări în antecedente datorate abuzului de alcool manifestând de fiecare dată agitație psiho-motorie și agresivitate verbală față de personal, dar niciodată tendințe suicidale. Pacientul a fost sedat și internat sub monitorizare în izolatorul secției de psihiatrie, pentru siguranță, dar și din cauza imposibilității personalului medical de gardă de a stabili existența sau nu a unui contact cu pacienți infectați cu CoV-2 sau a simptomatologiei specifice infecției. După administrarea sedativului pacientul a fost liniștit, neimpunându-se luarea de măsuri restrictive. Spre finalul celor două ore de monitorizare inițială, atunci când personalul de gardă se ocupa de unul dintre pacienți aduși într-o stare mai gravă, acesta a profitat de neatenția lor de scurtă durată, fiind găsit spânzurat în salon în jurul orei 17.30. S-au început imediat manevrele de resuscitare, au fost anunțate organele de poliție și SAJ Gorj care a dispus deplasarea la fața locului a unei ambulanțe cu medic. Aceștia au continuat resuscitarea până în jurul orei 18.20 fără a avea succes, iar pacientul a fost declarat decedat. În paralel cu ancheta desfășurată de organele compentente a fost demarată și o anchetă internă la nivelul SJU Târgu-Jiu pentru a stabili cu exactitate desfășurarea evenimentelor și pentru a asigura prevenirea pe viitor a unor astfel de incidente”, a transmis conducerea SJU Târgu-Jiu.

IPJ Gorj a deschis o anchetă, în acest caz continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here