Vezi ce s-a discutat la întâlnirea dintre sindicate şi şefii din Energie

197

Vicepremierul Costin Borc, ministrul Economiei Comerţului şi Relațiilor cu Mediul de Afaceri, și ministrul Energiei, Victor Grigorescu, s-au întâlnit marți, 10 mai, cu reprezentanții sindicatelor din energie. Întrevederea a făcut parte din seria de întâlniri bilunare programate cu liderii sindicali din domeniul energiei. La discuții au participat și Secretarul de Stat în Ministerul Energiei Corina Popescu, și directorul interimar al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciobotărică.
„Atunci când se vorbește despre fragilitatea companiilor din energie, se operează de cele mai multe ori cu zvonuri sau informații fără fundament. Dar aș vrea să ne uităm în istoria recentă și să vedem cine și ce a făcut în energie și, mai ales, cu ce rezultate. Am auzit multe voci politice care descoperă realitatea cu uimire astăzi, după ce au avut la dispoziție toate mijloacele necesare pentru a face ceea ce trebuia făcut. Și nu au făcut pentru că ne-au lăsat companii vulnerabilizate și decapitalizate. Sunt de acord cu punctul de vedere al sindicatelor atunci când subliniază suntem într-o zonă de securitate națională. Ce e nevoie în mod imperativ este să nu mai folosim zvonuri ca instrumente economice și să revenim la principiile corecte ale guvernanței corporative. Dacă nu facem noi, nu ne va ajuta nimeni. Aceste companii nu se salvează cu ajutorul discursurilor politice”, a declarat Victor Grigorescu, ministrul Energiei, în cadrul întâlnirii cu liderii sindicali.
Discuțiile din cadrul întâlnirii au avut ca subiect situația companiei Complexul Energetic Oltenia, vicepremierul cerând conducerii companiei să realizeze un plan solid de reducere a costurilor.
„Reducerea costurilor nu înseamnă numai disponibilizări. Înseamnă, în ultimul rând, disponibilizări. Eu vreau de la CEO, și mă uit la dumneavoastră, la conducere, să veniți cu un plan credibil de reducere de costuri”, a declarat vicepremierul Costin Borc.
Liderii sindicali au solicitat o întâlnire cu reprezentanți ai ANRE, pentru a discuta o serie de chestiuni care îi preocupă. „Îngrijorarea noastră e că, deși producătorii de energie au tot mai multe probleme, traderii sunt din ce în ce mai bine. Avem nevoie de o intervenție a Autorității de Reglementare pentru a nu continua în situația asta”, a declarat Bogdan Hossu, președinte Cartel Alfa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here