Vezi ce a declarat Pop despre bugetul Educației

279

Ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, a declarat în cadrul unei conferințe de presă susținută, astăzi, la Iași, că pentru anul 2018 învățământul va avea pregătit cel mai mare buget din ultimii 10 ani.

„Avem un buget maximal, dacă îl pot numi așa. Cel mai mare buget din ultimii 10 ani. Eu cred că e important și pe zona universitară să eficientizăm costurile, să asigurăm toate costurile salariale. Așa cum bine știți, la rectificarea bugetară am alocat o parte din sentințele judecătorești, tot ce înseamnă creștere salarială am acoperit. Rămâne să ne vedem anul viitor cu un buget mult mai consistent și mult mai eficient folosit. În rest, toate lucrurile punctate de Consiliul Național al Rectorilor sunt preluate de MEN, și alături de ei vom desfășura toate activitățile în special pe zona universitară”, a declarat presei ministrul Liviu Marian Pop.

Prezent la conferință, președintele Consiliului Național al Rectorilor (CNR), Sorin Cîmpeanu, a declarat că pentru 2018 universitățile solicită o majorare cu 40% a finanțării de bază, și 50 de procente în plus la investiții față de acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here