Veștile bune vin însoțite de bani! – Elevii din Motru primesc burse sociale, de merit și de studii pe anul școlar 2016-2017

323

Burse în valoare de 238.000 de lei vor fi acordate, săptămâna viitoare, elevilor din Motru, care sunt beneficiari de burse de merit, sociale și de studii. Măsura, aprobată de CL, a fost propusă de viceprimarul localității, Cosmin Morega, odată cu rectificarea bugetului care s-a făcut în octombrie. Aceste burse nu s-au mai acordat în localitate de o bună perioadă de timp, fiind bine venite pentru elevii din municipiu, care intră în luna cadourilor cu ceva bani în buzunar.

“Mulțumesc consilierilor locali care au fost de acord cu propunerea mea pentru realizarea cadrului legal și prinderea sumelor necesare în buget pentru acordarea acestor burse mult așteptate de elevi și solicitate încă de la începutul anului atât de copii, părinți, cât și directorii de instituții. Ne mândrim cu acești elevi care au obținut, obțin și vor obține rezultate bune la învățătură, astfel făcând cinste orașului din care fac parte. Pe viitor, sper să găsim și alte modalități de a-i motiva și a-i încuraja în continuare”, a declarat viceprimarul Cosmin Morega. Acesta susține, de asemenea, că luna aceasta a inițiat un proiect de hotărâre ce vizează acordarea burselor sociale, de merit și de studii și pentru anul școlar 2017-2018. “Sunt convins că și această propunere va fi aprobată cu unanimitate de CL”, a completat vicele care spune că banii pentru beneficiari se vor acorda de săptămâna viitoare. Bursele de merit, sociale și studii sunt în valoare de 30 de lei iar 50 de lei, este valoarea burselor de performanță.

Mașină de gătit, cu vârstă de școlar!
Vicele a propus în ședința din octombrie, când s-au aprobat bursele pe anul trecut, și achiziționarea unei mașini de gătit pentru Grădinița cu Program Prelungit nr.1 Motru, cea existentă fiind defectă de peste un an de zile. De altfel, mașina respectivă de gătit, folosită încă în această grădiniță are o vechime de zece ani. “Am făcut asta pentru copiii orașului care merită mult mai multe din partea noastră a celor care îi putem ajuta”, a conchis Morega.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here