Veşti bune pentru bugetari – Amnistia fiscală a trecut de Senat

419

Sorin ToropLegea privind unele măsuri referitoare la drepturile salariale ale personalului plătit din fondurile publice a trecut de Senat, în data de 23 aprilie. Ea urmează a fi trimisă la Camera Deputaţilor. Deşi mai are un traseu destul de lung de parcurs se pare că iniţiatorii acestui proiect legislativ speră ca până la sfârşitul lunii mai să fie votată amnistia fiscală.

Amnistia fiscală a fost o propunere a UDMR-ului, îmbrăţişată rapid de reprezentanţii bugetarilor din întreaga ţară. La nivelul judeţului Gorj, cel mai cunoscut, în acest sens, este cazul sindicaliştilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, care au făcut nenumărate demersuri pentru a sprijini proiectul amnistiei fiscale. „Am solicitat demersuri pentru o amnistie fiscală, în cazul celor care au pierdut procesele pe reîncadrări salariale şi pentru elaborarea unei norme juridice care să facă posibilă salarizarea egală la condiţii egale de muncă şi încadrare. Această amnistie a fost cerută şi în coaliţie de UDMR”, declara, în urmă cu două luni, Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din DGASPC SANITAS Gorj.

Torop: „Amnistia a trecut de Senat”

Aflat la Bucureşti pentru a căuta soluţii la problemele celor pe care îi reprezintă, liderul sindical Sorin Torop are veşti bune pentru bugetari. „Luni, 23 aprilie, a trecut de Senat amnistia fiscală, sau „Legea privind unele măsuri referitoare la drepturile salariale ale personalului plătit din fondurile publice”. Aceasta este o veste foarte bună pentru toţi cei care lucrează în sectorul public. Acum legea trebuie trimisă la Camera Deputaţilor, apoi va merge la comisiile de specialitate, după care trebuie să primească toate avizele necesare, ulterior ajungând la comisia de fond, pentru ca în final să fie supusă votului”, explică Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din DGASPC SANITAS Gorj.

Amnistia fiscală, votată până la sfârşitul lunii mai

După demersurile făcute şi rugăminţile adresate parlamentarilor de a susţine această lege, Torop speră acum ca aceştia să-şi ţină cuvântul şi să voteze amnistia fiscală. „Sper ca parlamentarii să se ţină de cuvânt, pentru că toţi au promis că vor vota această lege. Din informaţiile pe care le deţin, UDMR-ul speră ca până la sfârşitul lunii mai să fie votată”, confirmă sindicalistul Sorin Torop. Liderii sindicatelor funcţionarilor publici din judeţul nostru au cerut parlamentarilor, în special celor din USL, să sprijine adoptarea proiectului de act normativ privind amnistierea fiscală a funcţionarilor din administraţia publică care au beneficiat de anumite sporuri potrivit prevederilor contractelor colective de muncă.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here