Veşti bune la deschiderea anului universitar de la Târgu-Jiu: Aulă, pentru noul sediu al UCB

442

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a dat startul unui nou an universitar. La festivitatea de deschidere a participat şi premierul Victor Ponta, care a ţinut să felicite conducerea UCB pentru realizările din ultimii ani.

Campusul studenţesc al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a găzduit, joi, 1 octombrie, festivităţile de deschidere a noului an universitar. După mesajele preşedintelui Senatului UCB şi rectorului universităţii, a venit rândul premierului ponta ucb (1)Victor Ponta să se adreseze celor prezenţi. „Pentru mine este un privilegiu să fiu astăzi aici, la deschiderea anului universitar. Deşi ne-am mai văzut, este prima dată când mă aflu în această clădire modernă, care arată o perspectivă de dezvoltare pentru universitate, dar care, cu siguranţă, are nevoie de o aulă. Aşa se întâmplă că peste tot pe unde merg mi se cere ajutor, iar când vin acasă mi se spune „lasă, nu-ţi mai cerem şi noi”, că îţi cer destul alţii, aşa că acum eu vă cer, doamna rector şi domnul preşedinte, spuneţi-ne ce vă mai trebuie să finalizaţi această clădire, pentru că într-adevăr este un ponta ucb (2)semn că Universitatea „Constantin Brâncuşi”, deşi a avut un început dificil, s-a poziţionat pe o direcţie şi o perspectivă importantă pentru judeţ şi pentru ceea ce reprezintă universitatea într-o comunitate mică, aşa cum este Târgu-Jiul, dar o comunitate care trebuie în mod obligatoriu să aibă şi un centru universitar”, a mărturisit Victor Ponta.

„Rezultatele contează”
Premierul Victor Ponta a menţionat că singurul lucru care contează este că studenţii şi profesorii Universităţii „Constantin Brâncuşi” au rezultate. „Într-adevăr este foarte greu, într-o competiţie atât de puternică, cum este competiţia universitară, o competiţie din ce în ce mai deschisă. Şi, într-adevăr, locul 23 este unul meritoriu pentru condiţiile pe care le-aţi avut. Competiţia este deja europeană, este globală şi este foarte greu de rezistat. Şi atunci există o singură şansă: noua tehnologie, noile metode de predare şi de învăţare, care dau o şansă egală unui student din Târgu-Jiu cu ponta ucb (3)unul din Londra, de exemplu, cu o singură condiţie şi anume: să fiţi printre primii care vă adaptaţi la ceea ce înseamnă metodele moderne de educaţie, de predare şi de învăţare, adaptarea a ceea ce înseamnă educaţia în secolul XXI”, a subliniat Ponta.
La festivitatea de deschidere a noului an universitar au fost prezenţi şi parlamentarii de Gorj Mihai Weber şi Camelia Khraibani, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj – Ion Călinoiu, prefectul Alin Văcaru şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, primarul Florin Cârciumaru promiţând sprijinul său pentru Universitatea „Constantin Brâncuşi”.
După ceremonia de deschidere au urmat cursuri inaugurale, la fiecare facultate.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here