Vestele Galbene, la Târgu-Jiu: România nu este o rezervație naturală pentru prinți britanici și luxemburghezi!

2690

Liderul Nicu Bunoaica și colegii săi, angajați ai CEO, s-au întâlnit cu reprezentanții Asociației franceze Vestele Galbene, luni după-amiază, la o terasă din Târgu-Jiu.

Astfel, Yannick Caroff a venit la Târgu-Jiu special să se întâlnească cu sindicaliștii de aici; a fost însoțit de Alexandra Bellea-Noury, care a fost și translatorul întâlnirii.
,,…Vestele galbene din Oltenia, oameni extraordinari, solidari și care au forța de a crede că lucrurile se pot schimba. Discuție foarte interesantă, constructivă. Cum zice și Bunoaica Nicu, nu suntem aici ca să ne plângem, ci ca să găsim soluții. Acești angajați de la Complexul Energetic Oltenia și-au câștigat dreptul de a ieși la pensie anticipat datorită unei mobilizări dincolo de marile sindicate. Acum compania de stat, producătoare de energie pe bază de lignit, este amenințată de dezmembrare și de eliminare a activității pentru că Uniunea Europeană impune decarbonizarea. Planul Green Deal de decarbonizare este o crimă împotriva industriei și populației. Trebuie să găsim o cale ca să ne asigurăm că România și Gorjul vor continua să fie industrializate. Trebuie să găsim o cale ca acești oameni competenți, care știu să opereze mașini, știu să-și asume responsabilități, cunosc multe lucruri, să poată să transmită ce știu generației viitoare. România nu este o rezervație naturală pentru prinți britanici și luxemburghezi, ci o națiune industrială, cu o tradiție științifică! Trebuie să facem să ajungă mesajul acolo sus. Force et honneur! Unitate!”, a scris Alexandra Bellea-Noury, pe pagina sa de socializare. Nicu Bunoaica: ,,Vom avea acțiuni comune pentru salvarea companiei și vom lupta pentru dezvoltarea acestui județ. Vom milita mereu pentru locuri de muncă, salarii decente, cât mai puține biruri”.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here