Veste bună pentru 25 dintre cei 5.000 de gorjeni care vor să se angajeze la fabrica de cablaje auto

225

Anunțul că un investitor străin va deschide, din aprilie, o fabrică de cablaje auto în municipiul Târgu-Jiu, nu i-a lăsat indiferenți pe gorjenii care își căutau cu disperare un loc de muncă în Gorj. După ce au primit peste cinci mii de CV-uri, reprezentanții producătorului de cablaje Sumitomo au decis, marți, ca 25 de persoane să meargă de săptămâna viitoare la punctele de lucru din Drobeta-Turnu Severin și Caransebeş, pentru instruire.
”Angajările vor începe de săptămâna viitoare, ieri au efectuat analizele medicale și vor fi încadrați de luni la Severin și la Caransebeș. Aceștia vor fi pregătiți pentru deschiderea de la noi, din aprilie, să se specializeze. Sunt în jur de 25 de oameni încadrați acum, care vor fi formați pentru ca, la rândul lor, să îi formeze pe alții”, a declarat Romeo Chiriac, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj.
Pentru început, în aprilie, firma japoneză va oferi 500 de locuri de muncă şi alte câteva sute până la sfârșitul anului. Secția de producție a cablurilor electrice pentru autoturisme va fi amenajată în incinta fostei fabrici de mobilă din Târgu-Jiu. Veștile bune nu se opresc aici.
Reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu susțin că poartă negocieri cu reprezentanții altor două firme pentru a înființa joburi în municipiu.
”Suntem în discuții cu încă două societăți comerciale care și-au exprimat intenția de a dezvolta aceleași domenii de activitate, deci tot componente auto, piese auto. Este vorba despre o societate din Franța și una din Pitești. Nu este o garanție 100%, dar insistăm și ne arătăm toată deschiderea, toată susținerea, ne dorim ca orice investitor care vine în Târgu-Jiu să primească aceeași atenție, aceeași deschidere și să aibă garanția că, odată veniți aici, vor avea și susținerea autorităților publice locale și vor găsi și forța de muncă pe care și-o doresc. Vom continua discuțiile așa cum am procedat și cu această firmă care, după aproape un an și jumătate, a acceptat și a început investiția la care vor fi deja în luna aprilie primii 500 de angajați, iar până la sfârșitul anului vom avea în jur de 1.500 de angajați. Au fost depuse în jur de 5.000 de CV-uri care au fost deja preluate de societatea care dezvoltă deja la Rostramo”, a declarat Aurel Popescu, primarul municipiului Târgu-Jiu.
În prezent, la AJOFM Gorj sunt 90 de posturi vacante pentru cei aproximativ 10.000 de șomeri înregistrați în județ. Doar 3.603 sunt indemnizați. În prezent, rata șomajului este 7,34 %.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here