Vernisajul expoziţei de artă plastică – “Vecinii” – Graniţele dispar când e vorba de artă

341
untitledNu doar dacă putem fi de acord cu Orhan Pamuk, unul din cei mai renumiţi scriitori turci contemporani, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură pe anul 2006, care spunea că Pictura este tăcerea minţii, muzica ochiului, ori cu inegalabilul Rembrandt, cel care considera că Pictura este nepoata Naturii.

Este înrudită cu Dumnezeu, ne putem învrednici sa participăm la un eveniment de artă plastică. Apariţia frumosului cu siguranţă că ne hrăneşte spiritul ori de câte ori îl întâlnim, şi chiar că avem nevoie de astfel de momente.

Iată că printr-o colaborare fericită între Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj şi Filiala UAP din Deva, prin efortul neobositului artist fotograf Teodor Dădălău s-a creat ocazia de a contrazice ceea ce se tot spune despre conlucrarea între vecini, cel puţin în domeniul artei.
Aşa că, joi, la ora 18.00 târgujienii sunt invitaţi să participe la lansarea expoziţiei de artă plastică sub genericul „VECINII” realizată la Muzeul Judeţean cu participarea a 12 din cei 31 de artişti hunedoreni ale căror lucrări vor fi prezente pe simeze. „Este prima apariţie a acestei expoziţii care va fi una itinerantă, iniţiativa încercând să genereze o expoziţie anuală a artiştilor din judeţele limitrofe”, ne-a declarat artistul plastic Bocaniciu Torino, cunoscut gorjenilor şi din participarea la ediţia din 2009 a GorjFest-ului. La vernisaj este posibil să participe şi prof.univ.dr. Dumitru Şerban, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România. Evenimentul este organizat de CJCPCT Gorj, Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu” şi Asociaţia culturală „Reuşim împreună”.
Prin urmare, prin vizionarea acestei expoziţii cu siguranţă că veţi fi de acord cu noi – graniţele dintre oameni dispar când e vorba de artă, de creaţia care poate alătura sufletele prin îmbrăţişarea întru frumos.
Viorel SURDOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here