Verdict pentru un afacerist din Târgu-Jiu, urmărit național

289

Judecătorii de la Tribunalul Gorj au analizat, ieri, contestația formulată de avocatul lui Petre Stăncioi, împotriva măsurii de arestare preventivă. ”Respinge ca nefondată contestația formulată. Definitivă”, a stabilit instanța. Fostul patron al clubului FTE este dat în urmărire națională, iar dacă va fi prins, acesta va fi dus direct după gratii. Stăncioi a reușit să fugă, săptămâna trecută, din imobilul de pe strada Primăverii, din municipiul Târgu-Jiu. A doua zi, miercuri, magistrații au dispus arestarea preventivă în lipsă, în cazul lui Petre Stăncioi. ”Înlocuieşte măsura arestului la domiciliu, dispusă prin încheierea din data de 29 ianuarie 2016, a Judecătoriei Târgu-Jiu, cu măsura arestării preventive cu privire la inculpatul Săncioi Petre, recidivist trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracţiunii de furt calificat, pe o durată de 30 de zile, de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă”, a decis Judecătoria Târgu-Jiu. Cei care pot oferi informații despre acesta sunt sfătuiți să sune la 112.

A plănuit să fure arme militare
Târgujianul a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracțiuni de furt calificat, după ce ar fi sustras bijuterii din aur și ceasuri din casele mai multor persoane, printre care și cea a ginerelui fostului primar Dorin Filip și a avocaților Dondera. Anchetatorii au descoperit și ce planuri avea acesta. „Inculpatul Stăncioi Petre intenționa să-și lărgească orizontul infracțional pentru a dobândi arme militare de foc, dintr-un depozit al armatei, pe care să le valorifice ulterior”, se precizează în rechizitoriu.
”Celebru” a devenit în 2001, când a incendiat uşa apartamentului unui comisar șef de la Serviciul Economic al IPJ Gorj. Ulterior, acesta a incendiat mașina fostului şef al Poliţiei Municipale și autoturismul adjunctului comandantului.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here