Verdict pentru tâlharii din Turburea

454

Cei trei bărbați acuzați că au furat toate economiile unor vecini din comuna Turburea vor rămâne în arest, timp de 30 de zile. Tribunalul Gorj le-a respins, ieri, contestația formulată împotriva Judecătoriei Târgu-Cărbunești. Hotărârea este definitivă.
Aceștia sunt acuzați că au furat 10.000 de lei din locuința pensionarilor. Proprietarul în vârstă de 88 de ani și soția lui au fost treziți din somn de cei trei tineri care aveau pe față ciorapi de damă. După ce au luat banii, infractorii s-au făcut nevăzuți. ”La data de 24 februarie, polițiști din cadrul Secţiei 6 Poliţie Târgu-Cărbuneşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în noaptea de 23-24 februarie, în locuinţa a doi soți,în vârstă de 82, respectiv 88 de ani, din comună, ar fi pătruns fără drept trei bărbaţi, de unde ar fi sustras suma de 10.000 de lei, împiedicând victimele să strige după ajutor. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale și Poliției Orașului Târgu Cărbunesti, ocazie cu care au fost identificați trei bărbați, de 27, 39, respectiv 40 de ani, toți din comuna Turburea, bănuiți de faptă. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, fiind continuate cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Cei trei bărbați au fost prinși într-un bloc de nefamiliști, din localitate, în care locuia unul dintre suspecți. Autorii au fost prinși și cu ajutorul primarului din Turburea, Ion Bârcă.
”Am ajutat și eu acolo. Am dat o mână de ajutor să-i prindem pe acei oameni. Cred că am făcut un lucru pe care trebuie orice cetățean al României. Parcă mi-a dat Dumnezeu o inspirație așa și am cam știut, pentru că eu cred că fiecare primar știe în localitatea lui și acele elemente negative care sunt, pădure fără uscături nu există. Eu am anunțat Poliția, domnii de la Poliție au venit. Am reușit să prindem hoții. Sunt trei tineri fără ocupație, doi sunt recidiviști. Știau că bătrânii au niște economii. Problema este că dacă oamenii mă anunțau cu o zi înainte, când le-au furat garnița cu bucăți, atunci nu se mai întâmpla a doua oară. Oamenii de frică nu au spus nimic. Fiind bătrâni, de frică nu au ieșit afară”, a declarat edilul Ion Bârcă.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here