Verdict final pentru dr. Coiculescu: 1,6 ani de închisoare cu suspendare

811

Fostul şef al Inspectoratului de Stat pentru Evaluarea Persoanelor cu Handicap Gorj, dr Radu Coiculescu, a primit verdictul final din partea instanţei supreme din România, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pronunţându-se şi în privinţa celorlalte trei femei judecate în dosarul de luare de mită deschis pe numele medicului.

Reţinut în martie 2009 în urma unui flagrant în care ar fi primit un plic în care se aflau 500 de lei, Coiculescu a fost arestat preventiv ulterior pentru câteva luni, devenind evident că, la final, va primi o pedeapsă, lucru care s-a şi întâmplat. Instanţa supremă a respins recursurile formulate de Parchet şi inculpatele din dosar, Radu Coiculescu rămânând, astfel, cu sentinţa de la Curtea de Apel Târgu Mureş, instanţa respectivă condamnându-l la 1,6 ani închisoare, pedeapsa fiind suspendată pentru o perioadă de încercare de 3,6 ani.
Celelalte inculpate din dosar, Diana Manolache (fostă Ciocan), Lavinia Şorop şi Iuliana Luca, rămân şi ele cu verdictul de la Târgu Mureş, respectiv câte cinci luni de închisoare, pentru primele două, pedeapsă înlocuită cu un termen de încercare de doi ani şi cinci luni, şi, respectiv, 8 luni de închisoare, înlocuită şi ea cu un termen de încercare de 2,8 ani pentru ultima inculpată. În privinţa primelor două inculpate magistraţii de la instanţa supremă au decis acum să admită în parte recursul acestora şi să decidă altfel. „Casează, în parte, decizia atacată şi în parte, sentinţa penală nr. 366 din 16 decembrie 2011 pronuntată de Tribunalul Harghita în dosarul nr. 2976/95/2009 şi achită inculpatele Manolache (fosta Ciocan) Diana şi Şorop Lavinia pentru infracţiunea de primire de foloase necuvenite, prevazută de art. 256 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal cu reţinerea art. 74 lit. a si art. 76 lit. e Cod penal în temeiul art.11 pct. 2 lit. a raportat la art.10 lit. d Cod procedură penală”, se precizează în decizie. Foloasele necuvenite erau nişte ciocolate, cafele şi ţigări a cărora valoare pentru fiecare persoană în parte era de circa 50 de lei, suma fiind mai mult decât ridicolă dacă ţinem cont de şpăgile vehiculate în marile dosare de corupţie. Sentinţa de acum a instanţei supreme este definitivă şi irevocabilă, dr. Radu Coiculescu precizând că el se consideră în continuare nevinovat. Acesta spune că va încerca să facă rost de filmul flagrantului pentru a-l face public şi a-şi dovedi nevinovăţia în faţa opiniei publice. Medicul menţionează că pe imagini nu se vede nicio secundă cum el ar cere sau ar lua bani de la o pacientă care avea nevoie de o aprobare a sa, acesta precizând că de la dosar a dispărut şi înregistrarea audio din timpul flagrantului, care de asemenea nu-l incrimina.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.