Verdict după patru ani de procese

841

Doi tineri au aflat, ieri, sentința judecătorilor de la Novaci într-un dosar penal în care au fost judecați începând cu anul 2015 pentru implicarea într-un accident mortal. Magistrații au avut nevoie de nu mai puțin de 32 de termene pentru a decide în privința vinovăției inculpaților. Cel mai „ieftin” a scăpat Adrian Constantin Belega, găsit vinovat pentru mărturie mincinoasă. Acesta a încercat să își scape prietenul aflat la volan de acuzațiile aduse, dar s-a ales cu o amendă penală de 2000 de lei, la care se mai adaugă încă 800 de lei cheltuieli judiciare către stat.
Inculpatul principal din dosar, Ionuț Lucian Bălășoiu, a fost găsit vinovat și pentru ucidere din culpă, dar și pentru că a refuzat să îi fie recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. A fost condamnat la 2 ani și, respectiv, 1 an, ambele pedepse fiind contopite într-una de 2 ani și 4 luni. Magistrații au decis în cele din urmă ca inculpatul să nu meargă în spatele gratiilor, executarea pedepsei fiind înlocuită cu un termen de supraveghere de 2 ani. În acest interval de timp, Bălășoiu trebuie să fie la dispoziția autorităților, dar și să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității. În sentința dată, ieri, de judecători, firma de asigurări la care șoferul avea poliță RCA a fost obligată să suporte o serie de despăgubiri, inclusiv pentru familia persoanei decedate în urmă cu ani de zile. „Obligă partea responsabilă civilmente Omniasig Vienna Insurance Group SA, la plata sumei de 2267,36 lei, cu titlu de despăgubiri civile, faţă de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj. Obligă partea responsabilă civilmente Omniasig Vienna Insurance Group SA, la plata sumei de 4364,60 lei, cu titlu de despăgubiri civile, faţă de Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni, Bucureşti. Admite în parte acţiunea civilă şi obligă partea responsabilă civilmente Omniasig Vienna Insurance Group SA, la plata sumei de 300.000 lei, cu titlu de daune morale şi la plata sumei de 50.000 lei cu titlu de daune materiale, faţă de părţile civile Ungureanu Doru şi Ungureanu Ileana”, a decis instanța.
Verdictul nu este definitiv, putând fi contestat cu apel. În baza lui inculpatul este obligat însă la plata a 800 de lei cheltuieli judiciare, la fel cum au decis în cazul celuilalt inculpat din dosar acuzat de mărturie mincinoasă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here