Vela le cere românilor din străinătate să rămână la distanță!

787

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a făcut apel, joi noaptea, la respectarea regulilor în contextul stării de urgenţă instituite pentru limitarea efectelor pandemiei de coronavirus, precizând că este momentul ca cetăţenii să dovedească disciplină, determinare şi unitate.

„Prin ceea ce trecem noi toţi (…) este una din lecţiile vieţii şi cred că acum e momentul să dovedim capacitatea noastră de a fi disciplinaţi, determinaţi şi uniţi. Toţi simţim această durere a separării de cei dragi. Vă sigur că eforturile noastre vor duce la rezultate, dar fac un apel să fie respectate regulile şi să nu uitaţi că gesturile necugetate se pot plăti scump, chiar dacă preţul nu e sesizat imediat de cei care, poate din neştiinţă sau teribilism, fac greşeli sau gesturi ireparabile”, a afirmat Vela, la finalul unei declaraţii de presă în care a fost prezentat conţinutul Ordonanţei Militare nr. 8.

El a reiterat recomandarea către românii din străinătate să nu vină în ţară, protejându-i în acest mod pe cei dragi.

„Mulţumesc celor care rămân acasă şi îşi protejează familia, bătrânii şi pe cei suferinzi. Fac apel la spiritul civic şi la unitate, celor din diasporă la dragostea faţă de ţară, să rămână acolo şi să îi iubească pe cei dragi (…) de la distanţă, în această lună, în aceste evenimente deosebite. Doar aşa vom depăşi această perioadă grea”, a spus ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here