Vel Pitar a pierdut furnizarea cornului pentru elevii din Gorj

349

Peste 4,6 milioane de lei, pe patru ani, au fost câștigați, la finalul anului trecut, de SC Achiziție și Dezvoltare SRL din Ilfov, pentru asigurarea cornului pentru elevii din Gorj. Agentul economic a coborât la jumătate prețul estimat de Consiliul Județean Gorj pentru acest serviciu, instituția pregătindu-se de un contract de aproape 8,5 milioane de lei, preț estimat înainte de licitație. În ceea ce privește laptele, peste 19 milioane de lei, vor ajunge în următorii patru ani, la SC Simultan SRL, firmă care asigură acest serviciu autorităților încă din 2014.

Licitația privind “Furnizare produse lactate și de panificație pentru elevi și preșcolari în perioada de școlarizare 2016-2020” pentru tot județul Gorj s-a finalizat pe 29 noiembrie, cele două firme câștigând contractul final de 23,6 milioane de lei pentru asigurarea celor două produse în unitățile de învățământ din județ. Autoritățile județene au semnat imediat un acord cadru cu cele două societăți, oferind, deja, pentru un an de zile 3.153.299,84 de lei firmei timișene pentru produsele lactate și 728,017,92 de lei fără TVA pentru firma din Voluntari pentru produsele de panificație.
“S-a semnat un contract subsecvent pentru 2016-2017 cu cele două societăți, existând în toată această perioadă continuitate în privința asigurării beneficiarilor din Gorj cu cele două produse”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Gorj, Oana Paloș.
Purtătorul de cuvânt a mai explicat că Simultan SRL a obținut 19.026.690 de lei, pentru laptele pe patru ani, iar SC Achiziție și Dezvoltare SRL din Ilfov peste 4,6 milioane de lei pentru produsele de panificație pe următorii patru ani. Din 2014 și până la noua licitație SC Simultan SRL a asigurat, prin licitație, laptele pentru beneficiarii din Gorj, în timp ce SC Vel Pitar SA a asigurat cornurile. În judeţul Gorj sunt în jur de 40.000 de beneficiari ai acestor produse.
În ceea ce privește SC Achiziție și Dezvoltare SRL, firmă cu rădăcini la Târgu-Jiu, aceasta a câștigat și un contract similar, pentru al doilea an și la Sibiu.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here