Vechii salariaţi ai Consiliului Judeţean Gorj, sărbătoriţi

128

IMG_0954Cinci vechi salariaţi ai Consiliului Judeţean (CJ) Gorj s-au pensionat şi vor părăsi acum instituţia în care au lucrat numeroşi ani. Colegii lor dar şi conducerea CJ Gorj a marcat ieri aşa cum se cuvine evenimentul, organizând o masă festivă, cum se obişnuieşte, cu ocazia intrării în pensie a celor cinci. Printre cei pensionaţi se află şi fostul prefect de Gorj, Ion Florescu.

Conducerea Consiliului Judeţean Gorj a transformat ieri pensionarea celor cinci vechi salariaţi într-un moment deosebit, arătând că îi preţuieşte pe cei care au muncit ani buni în instituţie. “Sunt nişte inconveniente pentru noi deoarece pleacă oameni importanţi cu experienţă. A coincis însă ieşirea lor la pensie cu această lege care produce un mare disconfort la nivelul administraţiei publice judeţene. Ei sunt practic aniversaţi pentru ceea ce înseamnă o schimbare în viaţa lor, odată cu ieşirea la pensie”, a declarat preşedintele, Ion Călinoiu.

Diplome şi cupe, pentru foştii angajaţi

IMG_0979Angajaţii în cauză s-au despărţit foarte emoţionaţi de locul în care au muncit chiar şi peste un deceniu şi jumătate. Consiliul Judeţean Gorj rămâne de acum fără Gheorghe Rodeanu, directorul Compartimentului Transport, fără Ion Florescu, fostul prefect, care ocupa funcţia de director al Direcţiei Juridice a instituţiei, fără Vasile Gaza, directorul Serviciului de Gestionare a Deşeurilor, fără Marioara Cornea, şefa de cabinet a preşedintelui CJ Gorj şi fără Sevastiţa Covrig, şefa de protocol. Trei dintre aceşti, prezenţi ieri la evenimentul festiv, au primit cupe de sticlă şi diplome din partea foştilor colegi de muncă.

Afectaţi de reduceri

Consiliul Judeţean Gorj a fost afectat de reducerile de personal impuse de ordonanţa 63/2010, foarte multe posturi vacante din instituţie fiind scoase din organigramă. “De dimineaţă am avut o şedinţă de lucru cu întreg aparatul Consiliului Judeţean prin care am prezentat hotărârea Consiliului Judeţean de vineri, pe aprobarea ordonanţei de restructurare şi de diminuare a salariilor cu 25%. A fost o măsură pe care a trebuit să o aplicăm, iar noi din peste 500 de salariaţi ai instituţiei am redus semnificativ. Din aparatul propriu şase persoane au fost disponibilizate. Cinci persoane din şase s-au pensionat. Trei dintre cei aflaţi în această situaţie sunt aici, iar doi sunt cu familiile lor în concediu. A intrat în grija aceasta şi postul deţinut anterior de Toader Pasti Cristina, care se află acum la Parcul Industrial Bumbeşti-Jiu”, a conchis Călinoiu.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here