Vârstnicii târgujieni, sărbătoriţi de municipalitate

92

bal2Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită anual la data de 1 octombrie, Primăria Municipiului Târgu-Jiu, organizează astăzi, în avans, un program special pentru aproape 750 de pensionari din municipiu.

Organizatorii principali ai evenimentului sunt Primăria şi Consiliul Local Târgu-Jiu, prin Direcţia Publică de Protecţie Socială (DPPS), şi Liga Pensionarilor Gorj. „Pentru bunicii şi părinţii care ne-au crescut şi care merită tot respectul şi toată consideraţia noastră, avem un program special, la fel ca în fiecare an, de zece ani încoace. Măcar o dată pe an, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, le putem arată cât înseamnă pentru noi. În colaborare cu Liga Pensionarilor bal1Gorj, evenimentul va avea un succes, iar vârstnicii vor fi mulţumiţi”, a declarat Teodora Ciobanu, directoarea DPPS Târgu-Jiu.

O zi plină

Ziua vârstnicilor din Târgu-Jiu a debutat încă de la orele 8:00 ale acestei dimineţi, când la un post local de radio din Târgu-Jiu s-a lansat un concurs care se va încheia la orele 14:00. În acest interval orar, se va acorda drept premiu pe oră câte o invitaţie la Balul vârstei a III-a. De la orele 11, va avea loc finala concursului de şah destinat vârstnicilor Cluburilor vârstei a III-a din municipiu. Câştigătorii vor primi premii şi diplome de participare, iar după încheierea programului radiofonic, pensionarii se pot desfăta ascultând muzică de fanfară în Parcul Municipal, eveniment cu începere de la orele 15:00.

Distracţie pentru pensionari

De la orele 17:00, vârstnicii târgujieni sunt aşteptaţi spre a petrece şi a se simţi bine la restaurantul de pe Insuliţă. Acestora li se va oferi masă festivă şi vor avea parte de un program folcloric oferit de Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu. De asemenea, pentru vârstnici se va organiza o tombolă cu premii şi se vor acorda diplome de excelenţă pentru activitatea în interesul grupurilor de pensionari. La petrecerea din această seară, sunt aşteptate să participe circa 750 de persoane de vârsta a III-a din municipiul Târgu-Jiu. La toate aceste festivităţi prilejuite de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice vor participa: pensionarii înscrişi la cele patru cluburi ale vârstei a III-a, Uniunea Pensionarilor Mineri Gorj, CARP Târgu-Jiu, Liga Pensionarilor Petrolişti Gorj, Asociaţia Pensionarilor Militari în Rezervă şi Retragere, Liga Pensionarilor Gorj. Acestora li se vor adăuga Organizaţia de Pensionari a Rromilor, Asociaţia Surdo-Muţilor, Asociaţia Nevăzătorilor şi Asociaţia Veteranilor de Război Gorj. Petre Rădulescu, preşedintele Ligii Pensionarilor Gorj, spune că evenimentul este unul bine-venit pentru vârstnicii din Târgu-Jiu şi nu numai, pensionarii din toată ţara trecând de câţiva ani încoace printr-o situaţie materială deosebită. „Aceşti oameni chiar merită. Li s-au umblat la pensii, venituri, iar unii dintre ei poate au pensii de câţiva lei pe lună, calitatea vieţii lor fiind şi aşa destul de scăzută. Merită ca măcar o dată pe an să vadă că autorităţile se gândesc la ei şi sunt sărbătoriţi”, a declarat Rădulescu.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here