Vârstnicii gorjeni pot apela un Tel Verde confidențial

363

Telefonul Vârstnicului este o linie telefonică gratuită şi confidenţială, destinată vârstnicilor din România. La numărul de telefon 0800 460 001 pot suna cei care au nevoie de informare şi consiliere, dar şi dacă se simt singuri, din pricina izolării sociale foarte răspândite printre persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.

Vârstnicii au la dispoziţie un număr de telefon gratuit unde pot suna în cazul în care se simt singuri şi nu au cu cine vorbi despre problemele cu care se confruntă. Linia telefonică gratuită 0800 460 001 este disponibilă între 08.00 şi 20.00, de luni până vineri. “Pe lângă problemele financiare şi cele medicale, categoria de populaţie cu vârsta de peste 65 de ani întâmpină două mari probleme: singurătatea şi accesul limitat la informaţie. Acestea sunt cauzate atât de fenomenele sociale de izolare şi discriminare a persoanelor vârstnice, cât şi de migraţia accentuată din ultimii ani a familiilor tinere. În plus, maladiile moderne, precum cancerul, fac multe victime în rândul populaţiei tinere, lăsând vârstnicii fără copii, rude sau prieteni (grup de suport şi sursă de informare) şi contribuind la izolarea socială a acestora”, se arată în prezentarea Telefonului Vârstnicului.
Linia telefonică pentru vârstnici este un proiect dezvoltat de Fundaţia Principesa Margareta a României în parteneriat cu Fundaţia Vodafone, constând într-o linie telefonică gratuită şi confidenţială, care să răspundă nevoilor de informare, consiliere şi suport atât practic, cât şi emoţional, pentru toţi bătrânii din România.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here