Vârstnic cu degerături la ambele picioare, tratat cu nepăsare de chirurgul Zavate! Pacientul, transferat în comă la SJU Târgu-Jiu, a decedat pe masa de operație

1332

Doctorul Teodor Zavate de la Spitalul Motru, condamnat pentru luare de mită, are din nou probleme cu legea. De data aceasta, chirurgul este acuzat de malpraxis și de neglijență în serviciu, după ce un pacient de-al său a murit luni, urmare a refuzului doctorul de a interveni la timp pentru a-i salva viața. Mai exact, Zavate ar fi refuzat să-l opereze pe un bărbat de 69 de ani, internat vineri la Spitalul Motru cu degerături la ambele picioare. Pacientul, intrat în comă a fost transferat abia luni la Spitalul de Urgență din Târgu-Jiu unde urma să i se amputeze picioarele. Din păcate, în timpul dificilei operații, pacientul a făcut stop cardio-respirator murind sub ochii medicilor. Familia decedatului l-a reclamat la poliței pe Zavate pentru că nu a făcut evaluarea corectă a pacientului.

Nicolae Danciu locuia singur la Mătăsari iar, în urma unui incident casnic a rămas imobilizat câteva zile, nereușind să își facă focul în locuință. Găsit de familie, la sesizarea poștașului, vineri, bărbatul a fost dus de urgență la Spitalul Motru și internat. Spre surprinderea aparținătorilor pacientului, medicul chirurg Zavate nu i-a făcut o operație bătrânului, deși starea sa era gravă.
Deși familia a luat legătura cu un medic specialist de la Târgu-Jiu care i-a spus lui Zavate că se impunea o intervenție chirurgicală rapidă pentru salvarea bolnavului, chirurgul de la Motru ar fi refuzat sfatul. Acesta a recomandat în schimb că operația trebuie făcută de medicii din Târgu-Jiu, asta deși pacientulului i-a fost, de două ori, refuzat transferul la SJU. Totul, pentru că medicul de la Motru nu a făcut cele necesare pentru mutarea bolnavului. Mai mult, spitalul din Motru dispune de un bloc operator pretabil pentru astfel de intervenții.

A recomandat transferul dar nu l-a și semnat
De vineri până luni, dr. Zavate nu i-a făcut pacientului nimic, acesta nefiind găsit nici măcar pentru a-și da acceptul transferului la spitalul din Târgu-Jiu a pacientului său. Bolnavul în stare gravă a ajuns în cele din urmă, luni, la SJU și a suferit rapid o operație complicată care impunea amputarea picioarelor bătrânului. În timpul operației însă pacientul a decedat, Nicolae Danciu urmând să fie înmormântat astăzi.

Plângere penală la poliție!
Familia pacientului mort îl acuză acum pe doctorul chirurg Zavate de neglijență și chiar de malpraxis, acesta refuzând să-l opereze, la timp, pe pacient.
Mai mult, din lipsa unei evaluări medicale a pacientului, acesta nu a fost transferat la timp nici la spitalul din Târgu-Jiu. Zavate a mai avut probleme serioase cu legea și a fost condamnat pentru luare de mită, pierzându-și funcția de manager al spitalului municipal.
A.STOICA

4 COMENTARII

  1. Astfel de medici nu au ce cauta în sistem, sa facă altceva de care crede ca e în stare. Nu trebuie sa se uite sa ia bani de la oameni pentru ca sunt plătiți de stat. Afara cu nemernicii.

  2. rezultatul educatiei ,,moderne,, isi arata nivelul ! Si ce urmeaza este fara …nivel ! Si Pina acuma ceva timp ,,urlau,, dupa salarii ca ,,afara,, dar tratamente,si posibilitati ca in ev.mediu ! Rusine si …mi e skirba !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here