Variantă: Alegerile prezidențiale, în decembrie

721

Liderii PSD și PNL iau în calcul, din nou, să mute alegerile prezidențiale din septembrie în decembrie, au declarat pentru Antena3.ro surse din conducerea celor două partide.

Deşi premierul Marcel Ciolacu a anunţat ca sigură data alegerilor prezidenţiale în septembrie, surse din PSD şi PNL au declarat pentru Antena3.ro că s-a discutat în ședința de marți a Coaliţiei revenirea la data iniţială.

Liderii social-democraţi şi liberali au analizat în prima şedinţă de după alegeri impactul pe care l-ar avea o campanie electorală în perioada concediilor aşa că au decis să ia în calcul revenirea prezidenţialelor în decembrie la termen.

Totuşi decizia finală se va lua săptămâna viitoare, marţi când va avea loc o nouă şedinţă a coaliţiei. Premierul Marcel Ciolacu este plecat, luni, în Germania, la Campionatul European de Fotbal – EURO 2024. Surse din PSD susțin că decizia finală a datei alegerilor este strâns legată de modul în care Coaliţia decide modul în care se va merge la prezidenţiale.

PSD vrea să negocieze un candidat comun susţinut de ambele formaţiuni politice care să fie Marcel Ciolacu. În schimb, liberalii au anunţat oficial că merg separat cu propriul candidat: „Vă pot spune cu toată responsabilitatea că Partidul Naţional Liberal va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale şi toate aceste scenarii, cum este normal în viaţa politică şi în dezbaterea publică, fac deliciul analizelor. Dar, acum, când discutăm şi nu se va schimba această abordare, PNL va avea propriul candidat”, a declarat preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here