Vânzători verificaţi de poliţişti

375
Agenţii Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au acţionat pe raza municipiului, în Târgul Auto, Târgul de vechituri, situate pe strada Ciocârlău şi Piaţa Centrală, pe linia prevenirii şi combaterii micii criminalităţi economico-financiare, urmărind legalitatea documentelor de provenienţă a bunuri expuse la vânzare şi a bunurilor urmărite în temeiul legii.

Astfel au fost efectuate 51 controale, legitimate 64 persoane, verificaţi 37 agenţi economici, şi aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.200 RON, acestora adăugându-se şi valoarea bunurilor confiscate care a fost de 6.450 RON.

S-au făcut confiscări de 12 treninguri, 12 perechi pantofi sport şi 13 tricouri ce purtau inscripţii ale unor firme de notorietate, fără a putea dovedi provenienţa acestor bunuri, găsite asupra unei femei de 35 de ani, din judeţul Mureş. Aceasta a fost sancţionată contravenţional, bunurile în valoare de aproape 3.900 RON fiind ridicate în vederea confiscării.
De asemenea, au fost constatate două infracţiuni: un târgujian de 48 de ani care dorea să vândă 57 de perechi de pantofi sport, fără să deţină documente de provenienţă sau care să le ateste marca, iar o femeie de 24 de ani care se afla în aceeaşi situaţie singura diferenţă fiind că aceasta expunea spre vânzare 66 şi nu 57 de perechi de adidaşi. Celor doi li s-a întocmit dosar penal pentru punerea în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marca identică sau similară cu o marca înregistrată pentru produse identice sau similare, iar bunurile în valoare de aproximativ 9.000 RON au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here