Vandalism la Straja

601

Indivizi neidentificați au vandalizat camera de comandă a celui mai înalt telescaun din stațiunea Straja. În cursul săptămânii trecute, în ciuda vremii reci de la munte, hoții au urcat dincolo de cota 1800 și au distrus „creierul” instalației de telescaun, instalație care oricum nu era funcțională pentru că din iarna anului trecut era defectă o piesă care costă zeci de mii de euro și se procură foarte greu din străinătate.
Cei care au vandalizat camera de comandă au căutat cabluri din cupru, așa că au tras de toate firele care le-au putut întâlni în locația respectivă. O echipă de criminaliști a urcat și ea în vârful Straja pentru a strânge amprente și alte probe care ar putea duce la identificarea făptașilor, însă, deocamdată, aceștia sunt liberi. Nimeni nu știe când și cum au urcat aceștia acolo, mai ales că instalația de telescaun nu era funcțională.
Paguba va fi estimată doar după ce reprezentanții unei companii austriece care asigură service-ul pentru întreaga instalație vor ajunge în Valea Jiului pentru a evalua daunele și reparațiile care sunt necesare.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here