Vânătoare de puncte în vizuina “lupilor galbeni”

251

Pandurii revine în campionat cu un meci de la care trebuie să obțină măcar un punct pentru a șterge din impresia proastă lăsată în ultimele două etape, când a pierdut în fața Viitorului și a celor de la Gaz Metan Mediaș.

Cu situații diferite în clasament, acolo unde Petrolul are un avantaj mare față de echipa gorjeană, elevii lui Mircea Rednic fiind pe podiumul Ligii 1, Pandurii și Petrolul traversează o perioadă confuză în campionat. Pandurii a îmbinat meciurile bune și rezultatele foarte bune, cum a fost acel 3-1 cu Steaua, cu rezultate rușinoase, însă speră ca pauza să le fi prins bine elevilor lui Edi Iordănescu. Nici Petrolul nu are un traseu bun în retur. Dacă în prima parte a campionatului ploieștenii au pierdut pe teren propriu doar cu CFR Cluj și Steaua, Petrolul are deja în primele meciuri din retur două eșecuri la Ploiești, cu CSMS Iași și CS U Craiova. Cu toate aceste probleme pe care prahovenii le au în această primăvară, Edi Iordănescu se teme tocmai de forța Petrolului arătată pe teren propriu și de aportul esențial pe care publicul îl are pe cocheta arenă din Ploiești: “În ceea ce priveşte jocul cu Petrolul Ploieşti, întâlnim o echipă din prima parte a clasamentului, o echipă cu aspiraţii importante, o echipă cu multă calitate, sunt jucători pe care îi ştim foarte bine, o echipă care are forţă de joc, care pe teren propriu beneficiază şi de sprijinul publicului, un public foarte activ şi implicat în jocuri”, a declarat Edi Iordănescu.

Avantaj sau dezavantaj?
Pandurii pare a avea un mic avantaj în fața adversarului de astăzi, asta pentru că în vreme ce gorjenii au avut o pauză mai lungă, Petrolul a fost nevoită să joace la mijlocul săptămânii trecute în semifinala Cupei României, un meci pe care l-a pierdut în fața Stelei, care va și juca finala. Edi Iordănescu spune că nu mizează foarte mult pe acest așa-zis avantaj de vreme ce și echipa sa va fi obligată etapa viitoare să evolueze cu un handicap de zile de pregătire față de următorul adversar din campionat: “Nu pot să spun în momentul de faţă dacă este un avantaj sau dezavantaj pentru noi că au acest joc, mă pot pronunţa după jocul lor cu Steaua. Din păcate şi noi jucăm luni la Ploieşti şi apoi joi cu Astra, în condiţiile în care Astra joacă sâmbătă, deci va beneficia de două zile în plus şi asta nu este deloc bine, dar n-avem ce să facem, ne aliniem la programul care ni s-a trasat”, a declarat antrenorul Pandurilor.

Egalurile nu ne mai convin
Cu două meciuri pierdute la Târgu-Jiu în acest retur, Pandurii se vede obligată să obțină puncte și din deplasări. Și de la Ploiești se doresc puncte, Edi Iordănescu mărturisind că pregătește meciul la victorie, asta și pentru că egalurile acum nu mai sunt suficiente pentru a face un bagaj bun de puncte pentru îndeplinirea obiectivului: “Sperăm să ne întoarcem de acolo cu puncte, trebuie să abordăm acest joc şi să încercăm să scoatem maxim, pentru că din şase jocuri dacă faci şase egaluri, aduci şase puncte, preferăm să pierdem poate două meciuri şi să câştigăm patru şi ieşim mult mai bine. Eu urăsc mult mai tare să pierd decât iubesc să câştig. Trebuie să abordăm toate jocurile la victorie şi aşa vom face în toate meciuri care au rămas”, a mai spus antrenorul echipei târgujiene.

Petrolului îi revin accidentații
Ca și Pandurii, și Petrolul s-a confruntat cu o serie de probleme la nivel de lot, numai că, din câte se pare, ploieștenii vor putea alinia o echipă la meciul cu Pandurii în care se vor regăsi și cei care până nu demult erau accidentați: “Știu că Petrolul în ultima perioadă a avut ceva probleme cu jucători accidentați, dar sunt pe cale să-i recupereze. Astea sunt informațiile mele, De Lucas, Tamuz, Tchite. Asta nu schimbă cu nimic datele problemei. Abordăm meciul la victorie, vrem să scoatem maxim de puncte”, a declarat Edi Iordănescu.
Pe lista jucătorilor pe care Iordănescu junior nu se poate baza la acest meci sunt nu mai puțin de șase nume. Erico și Christou sunt absențe mai vechi și care nu vor mai intra în vederile antrenorilor datorită gravității problemelor cu care cei doi se confruntă. Pleașcă a intrat și el recent pe această listă, e indisponibil pentru circa șase luni după ce a fost operat la ligamente în Ungaria. Matulevicius s-a întors cu probleme de la națională și nu va evolua la Ploiești, la fel cu nici Shalaj nu va juca după ce a suferit o ruptură musculară la amicalul de la Râmnicu Vâlcea. A șasea absență este cea a lui Eric, brazilianul ajungând deja la al patrulea cartonaș galben și este suspendat la această partidă.

pintilii“Meci important pe care îl abordăm cu seriozitate. Cu echipele mari am jucat mai bine, dar nu știu de ce. Sper să facem un meci bun, să uităm ultimele două jocuri. Ne-am pus speranțe după ce am bătut Steaua și Dinamo, credeam că vom fi zei. Dar nu a fost așa. O luăm de la capăt, de la zero. Suntem la retrogradare, suntem implicați în această luptă”, Mihai Pintilii, jucător Pandurii Târgu Jiu.

Petrolul Ploiești – Pandurii Târgu Jiu
Stadion “Ilie Oană”, Ploiești, ora: 20.30
Televizare: Digi Sport 1, Look TV
Echipe probabile:
Petrolul: Pecanha – Peteleu, Geraldo, Ipsa, Fanchone – Kronaveter, De Lucas – Vasilache, Astafei, Texeira – Tamuz. Antrenor: Mircea Rednic.
Pandurii: Stanca – Ungurușan, Cordoș, Vasiljevic, Momcilovic – Anton, Pintilii – Nistor, Răduț, Nicoară – Roman. Antrenor: Edi Iordănescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here