Vama Târgu-Jiu, fără autorizație de incendiu

937

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Craiova a scos la licitație serviciile de proiectare pentru întocmirea documentelor necesare în vederea obținerii avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu și protecție civilă pentru clădirea Biroului Vamal Gorj. Prețul estimat este de 6.000 de lei. Clădirea are un regim de înălțime P+E, 1.501 mp arie construită și trei căi de evacuare, aici desfășurându-și activitatea circa 30 de persoane.
„Prestatorul va întocmi scenariul de securitate la incendiu și proiectul instalației de detectare, semnalizare și avertizare incendiu. Măsurile în domeniul apărării împotriva incendiilor stabilite prin scenariul de securitate la incendiu trebuie să se reflecte în piesele desenate ale documentațiilor de proiectare/execuție”, se arată în caietul de sarcini al licitației.
Ofertele vor fi deschise pe 19 noiembrie. Durata contractului va fi până la 15 decembrie 2019. Criteriul de atribuire va fi prețul cel mai mic.
În primele nouă luni ale anului, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au aplicat peste 2.000 de sancţiuni contravenţionale, din care 298 de amenzi, în valoare de 205.100 lei, pentru nerespectarea regulilor şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă.
Avizul ISU a devenit subiect de interes abia după tragedia de la clubul bucureştean Colectiv.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here