Valerica Lăudat, femeia care a reclamat înhumarea bebelușului din Licurici: ,,Fata minte! Nu are 21 de ani, eu nu am văzut copilul mort decât când l-a adus mama ei, într-o plasă de rafie, iar acesta nu era un avorton”

3803

Septuagenara din Licurici care a decis, săptămâna trecută, să spună poliției ce a văzut cu ochii săi în vara lui 2019, a explicat, ieri, că nepoata sa, cea care a dat naștere copilului ce a fost înhumat în spatele casei ei, minte. Potrivit femeii, Ionela Lăudat ar fi cusut o poveste, în fața presei, neverosimilă, prin care explică faptul că fetusul îngropat ar fi un avorton, acesta fiind produsul unul avort spontan pe care aceasta l-ar fi avut în timpul bacalaureatului. Fata ar fi spus presei că ar avea 21 de ani, dar în fapt are 24, spune mătușa acesteia, lucru care nu se mai potrivește cu alibiul pregătit de tânăra suspectă în cauză de omor. De altfel, tânăra are un copil acasă de peste 5 ani, iar nașterea s-a produs după ce aceasta a terminat liceul, povestește mătușa, vecină cu locuință Ionelei. Tot femeia explică faptul că acel litigiu cu terenul, de care a pomenit nepoata, a fost tranșat cu 12 ani în urmă.

Reclamanta din dosarul de omor de la Licurici, osemintele unui bebeluș fiind găsit în spatele casei acesteia de către anchetatori la sesizarea sa, a decis să demonteze toată povestea spusă miercuri de nepoata sa în fața jurnaliștilor. Valerica Lăudat spune că nepoata ar fi creionat o poveste ireală, în care aceasta vrea să pară victima, iar călăul ar fi chiar ea, pensionara spunând că ea doar a asistat la înhumarea corpului bebelușului, adus parțial înghețat, de mama fetei, la ,,îngropăciune”.

,,Mă strigau criminală, nenorocită, nebună și nesimțită!”
Femeia susține că nepoata a adus în atenția presei problema cu terenul, deși litigiul cu acesta s-a terminat cu 12 ani în urmă. Practic, Valerica Lăudat a avut un litigiu pentru terenul din spatele casei cu vărul său, tatăl Ionelei, tânăra de aproape 24 de ani, aceasta fiind unul dintre cei șase copii ai rudei sale. ,,Problema cu terenul nu există. Noi am clarificat acea problemă deja de 12 ani. Nepoata mea încearcă să ducă anchetatorii pe o pistă greșită. Eu am reclamat la poliție după ce brusc am intrat întru-un conflict, din senin, cu nepoata mea și cu concubinul ei. M-am trezit că nepoții mă strigă pe drum că sunt o criminală, o nebună, o nesimțită și o nenorocită. Am martori în acest sens… Apoi eu le-am cerut niște obiecte pe care le dădusem lor cu împrumut: pirostriile, o mașină de tocat carnea…
Am fost la fel înjurată de cei doi, dar și de copiii de care eu am avut grijă. Când am văzut că gluma se îngroașă, am decis să reclam la poliție. Am făcut asta în cunoștință de cauză, știind că participarea mea la această cauză este minoră. Eu nu am știut când a născut Ionela, ci doar când mama ei a plecat la Târgu-Jiu și m-a pus să stau cu unul dintre copii. Când s-au întors avea copilul mort într-o plasă de rafie, parțial înghețat. Înainte să îl îngroape i-am cerut să îl văd. Era întreg, normal, sigur a fost născut viu, avea părul negru. Cred că era băiat. Pentru că se dezghețase, avea un pic de sânge. I-am cerut să pună o pungă pe el că îmi era așa când am văzut cum mama Ionelei arunca pământ pe el. Este adevărat că fata nu a știut unde a fost copilul îngropat”, a precizat Valerica Lăudat.

Povestea cu bacalaureatul, legată de primul copil!
Mătușa povestește că nepoata nu are 21 de ani, cum a declarat, ci aproape 24. Iar povestea cu sângerarea din timpul bacului ar fi avut loc când Ionela ar fi fost gravidă cu primul copil. ,,Nu are 21 de ani, ci aproape 24. Treaba cu sângerarea a avut loc când a fost gravidă cu copilul ei care are deja peste 5 ani. Ea nu a păstrat copilul de teama concubinului, același care a creat tot acest conflict. Am ajuns eu să fiu strigată criminală pentru ceva ce nu am făcut. Am martori. De la amenințările lor eu am hotărât să merg la poliție. Am reclamat aici, la Poliția Licurici. Am dat de două ori declarații la poliție, apoi le-am arătat locul și a fost așa cum am zis eu, la 85 de cm adâncime. Tot ce spune nepoata mea sunt numai minciuni. Eu nu am fost la niciun apartament și nu știu cât timp au ținut ele copilul în congelator”, a completat pensionara. Aceasta așteaptă ca anchetatorii să facă dreptate în această speță. Femeia face parte dintr-o familie realizată la Timișoara și tot ce primea de la copii împărțea cu rudele mai sărace din vecini. În cauză există un dosar penal în cercetare, sub coordonarea unui procuror criminalist, după ce corpul unui bebeluș a fost descoperit la Licurici, la sesizarea acestei femei.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here