Valentin Popa: „Sanitas a propus şi majorarea salariilor din DGASPC cu 25%”

522

Preşedintele Sindicatului Sanitas Gorj este bucuros că propunerile Federaţiei Sanitas au fost aprobate, bugetarii urmând a încasa, de la începutul anului viitor, salarii majorate cu zece procente. În plus, Valentin Popa spune că organizaţia sindicală pe care o reprezintă a propus şi majorarea cu 25% a salariilor angajaţilor din direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului.

La data de 11 noiembrie 2015, plenul Camerei Deputaţilor a votat cu majoritate covârşitoare proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă Guvernului nr. 35/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, cu toate amendamentele adoptate în şedinţa comună a Comisiei pentru Sănătate şi Familie şi a Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială.
Reprezentanţii Federaţiei Sanitas, iniţiatori ai propunerilor de creşteri salariale, au fost prezenţi pe tot parcursul dezbaterilor şi au salutat cu entuziasm adoptarea legii. Această lege permite majorarea salariilor tuturor angajaţilor din DSP-uri şi din sistemul public de asistenţă socială cu 25%. „Federaţia Sanitas a propus majorarea cu 25% la DGASPC şi cu 10% pentru restul bugetarilor. Din discuţiile purtate cu colegii mei, aceasta este o victorie a Sanitas şi a societăţii româneşti, dar este o victorie pe etape. La sfârşitul anului 2017 ar fi trebuit să avem salariile dublate”, a confirmat Valentin Popa, preşedintele Sanitas Gorj.
În aşteptarea publicării în Monitorul Oficial a documentului legislativ proaspăt adoptat, Federaţia Sanitas va lupta în continuare pentru eliminarea oricăror inechităţi salariale.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

  1. Stunt asistenta medical a,in ambulatorul integrat sectiei oncologie Deva IAR cu vechime due 30 ani am in salarnet de 1800 lei….. dupa ultima majorare in loc de 15% am primit 5 % IAR sporul de 50 % il primesc inclusiv angajatii de LA calculator de pe sectiie IAR noi din policlinica nuuuu cu to ate can reprezinta spot oncologie IAR angajatilor functionari public I din DSP San cjas me,au cost dublate salariile nete??????Doamna due LA statistics medical a are 3000 in manager,ei muncesc????IAR noi palmasii care he saturam he saturam we Batavia due joc plecam mai nine LA nemti …..IAR Romanii sa is I Tina due functionarii public cu statut special…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here