Valentin Popa, la întâlnire cu ministrul Sănătăţii pe problema SJU

451

Liderul Sanitas Gorj, Valentin Popa, a plecat în această dimineaţă la Bucureşti pentru o întrevedere pe care speră să o aibă cu ministerul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Popa consideră că astfel va preîntâmpina raportul “viciat” al Corpului de Control al MS, care nu a găsit nimic grav la verificarea de la SJU Târgu-Jiu, dar există temeri că adevărul nu va fi trecut în document.

Valentin Popa şi-a anunţat încă de duminică plecarea la Ministerul Sănătăţii, după ce, din discuţiile cu angajaţii laboratorului, anchetaţi timp de două zile de Corpul de Control al MS, i s-a dovedit că declaraţiile Nicoletei Manu, managerul SJU, legat de cele 550 de teste HIV realizate în fals, nu se adeveresc. “Sunt convins, după ce am vorbit cu doctorii din laborator şi cu asistentele supuse anchetei reprezentantelor Ministerului Sănătăţii, că cele 550 de teste HIV pe care le reclama managerul Manu nu au legătură cu realitatea. Sunt sigur că comisia de anchetă a ajuns la aceleaşi concluzii, după verificarea documentelor din laborator şi după discuţiile cu personalul acestuia, dar ne temem că raportul ar putea să nu reflecte realitate”, a declarat Popa, menţionând că speră într-o întrevedere cu ministrul Nicolăescu prin intermediul colegilor de la Federaţie.

Gorjeanul, ghimpele din coastă
De altfel, MS este deja familiarizat cu numele liderului de sindicat din Gorj care a reclamat vineri, public, că una dintre membrele comisiei de verificare de la SJU are relaţii apropiate cu managerul Manu.
Cea la care se făcea referire era chiar şefa comisiei, Simona Pârvu, director adjunct în cadrul Direcţiei de Control a Ministerului Sănătăţii, care a condus, două zile, echipa trimisă de secretarul de stat Adrian Pană la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. De altfel, la adresa lui Pârvu au apărut mai multe informaţii, după ce ea şi Manu au fost văzute servind masa joi seara la Restaurntul Pandra din Târgu-Jiu, vehiculându-se că acesta este o apropiată a managerului SJU, la fel ca şi secretarul de stat care a trimis-o să facă la Gorj un simulacru de anchetă. Din comisie mai făceau parte Cecilia Ene – economist şi Rodica Covrescu. Valentin Popa, şef al Consiliului de Administraţie al SJU, lider al Sindicatului Sanitas Gorj a cerut, din acest motiv, schimbarea urgentă a componenţei acestei comisii, organismul special constituit neputând fi, în atare condiţii, obiectiv. Ministerul Sănătăţii le-a ţinut parte reprezentantelor trimise în Gorj, transmiţând prin intermediul unui comunicat de presă că “declaraţia făcută de unul dintre membrii Sanitas Gorj cu referire la o posibilă relaţie de prietenie între unul dintre membrii Comisiei de anchetă şi managerul spitalului este o simplă declaraţie în nume personal, care nu poate fi în niciun fel dovedită. Ministerul Sănătăţii precizează faptul că în cazul unui control în plină desfăşurare, membrii comisiei de anchetă trebuie să discute cu toţi factorii implicaţi din cadrul unităţii sanitare, inclusiv cu managerul spitalului, pentru a clarifica toate problemele ridicate şi pentru a finaliza într-un mod obiectiv ancheta”.

Comisia nu a ţinut cont de subordonarea SJU la CJ Gorj
Controlul s-a finalizat vineri, chiar dacă comisia este acuzată de subiectivism, fără ca organismul care ţine spitalul să fie consultant în vreun fel pe parcursul anchetei. Deşi dr. Marius Boeriu ar fi transmis comisiei că ar fi bine să se adreseze Consiliului Judeţean, măcar din respect, i s-ar fi răspuns că acesta se supunea doar ordinelor Ministerului Sănătăţii. Manu nu a percutat în niciun fel considerând că umbrela sa este ţinută nu de Călinoiu ci de Nicolăescu şi de secretarul de stat Adrian Pană.
Anamaria Stoica

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here