Valentin Popa: „I-am spus ministrului Sănătății că „oamenii cu pixul” pot să blocheze activitatea unui spital”

628

În data de 5 septembrie 2016, la ora 14:00, a avut loc o întâlnire între reprezentanţii Biroului Executiv al Federaţiei SANITAS şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Sindicaliștii i-au prezentat ministrului nemulţumirile acute ale colegilor din sistemul sanitar, care nu au fost incluşi în O.U.G. nr 20/2016 şi O.U.G. nr. 43/2016 şi care au condus la tensiunile uriaşe din sistem de la sfârşitul săptămânii trecute. Valentin Popa, președintele Sindicatului SANITAS Gorj, spune că ministrului i s-a spus că „oamenii cu pixul în mână” (n.red.: personalul TESA) pot bloca activitatea unui spital.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a preluat toate nemulţumirile reprezentanților SANITAS şi, în încercarea de a le atenua, s-a declarat total de acord cu solicitările acestora, dar a reiterat constrângerile bugetare.
Liderii Federaţiei SANITAS l-au informat pe ministrul Sănătăţii că membrii de sindicat nu mai au răbdare şi nici nu consideră că ei sunt cei care trebuie să echilibreze bugetul în aşa măsură încât să poată elimina inechităţile salariale. „I-am spus ministrului că „oamenii cu pixul în mână” pot să blocheze oricând activitatea unui spital. Acesta a spus că înțelege că problema cu TESA trebuie rezolvată. Ni s-a spus că pentru DSP-uri trebuie găsite soluții în bugetul Ministerului Sănătății, iar pentru TESA din spitale se va încerca revizuirea bugetelor spitalelor și la prima rectificare bugetară s-ar putea rezolva această problemă”, a menționat Valentin Popa, liderul SANITAS Gorj.

15 septembrie – termen limită pentru MS
Conducerea SANITAS i-a solicitat ministrului Voiculescu să îşi facă absolut toate calculele necesare pentru ca în 15 septembrie a.c. să poată prezenta în faţa membrilor Consiliului Naţional al Federaţiei SANITAS, posibile soluţii viabile pentru rezolvarea inechităţilor create de O.U.G. nr. 20 şi nr. 43/2016.
În data de 15 septembrie 2016, Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS va lua decizia de declanşare a procedurilor pregătitoare ale grevei generale, în funcţie de răspunsul Ministrului Sănătăţii şi implicit în funcţie de solicitările şi voinţa membrilor SANITAS. Până atunci, Federaţia SANITAS nu stă degeaba. Vor avea loc întâlniri cu reprezentanţii Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru modificarea O.U.G. nr. 20 şi O.U.G. nr 43/2016 în Parlament.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here