Vâlceanu îl vrea demis pe fostul susţinător al tatălui său

288

Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj, i-a cerut joi, într-o conferinţă de presă, judecătorului CCR, Toni Greblă, să îşi dea demisia din funcţia pe care o deţine în prezent. Solicitarea lui Vâlceanu Junior, contravine declaraţiilor făcute în 2009 de Toni Greblă, la plecarea lui Eugen Vâlceanu, tatăl actualului lider PNL, şi a fiului, de la PSD la PDL.

“Regret decizia celor doi de a părăsi Partidul Social Democrat, decizia fiind una personală. Nu ştiu adevărul în legătură cu aceste plecări, dar lipsa de dialog în interiorul partidelor duce la asemenea situaţii. Dacă era dialog în interiorul partidului nu cred că se ajungea aici. Eu regret că dumnealui nu s-a consultat şi cu alţi colegi din organizaţie pentru că ar fi putut să ia o decizie mai bună, dar acum decizia este deja luată”, spunea Toni Greblă în august 2009, întrebat fiind de presă cum comentează plecarea lui Eugen şi a lui Dan Vâlceanu din PSD. Declaraţiile lui Greblă au fost uitate însă de mai tânărul Vâlceanu care ieri abia a aşteptat să arunce cu piatra în judecătorul Curţii Constituţionale. Potrivit lui Vâlceanu, din partea fostului senator PSD ar trebui să existe o minimă intenţie de a demisiona din funcţia de judecător, afirmând totuşi că trebuie ca anchetatorii să stabilească şi dacă acuzaţiile aduse lui Toni Greblă sunt reale. “Vom vedea dacă sunt şi reale acuzaţiile. Referitor la astfel de situaţii, discutăm despre un set de valori şi criterii de integritate pe care noi ca partid încercăm să le impunem. Suntem hotărâţi să creăm o clasă politică curată. În România lucrurile nu se întâmplă în funcţie de principii, valori sau chestiuni legate de integritate. Sunt convins că veţi auzi aceeaşi placă cu prezumţia de nevinovăţie, dar în momentul în care ţi se întâmplă asemenea lucruri, mai ales că a început urmărirea penală, cred că ar trebui să existe o minimă intenţie de a-ţi da demisia din funcţie pentru că oamenii se uită la televizor şi văd un judecător care judecă din punct de vedere constituţional legalitatea unor legi pe care ei trebuie să le respecte”, a spus Dan Vâlceanu.
Vorbele lui Vâlceanu au creat reacţii negative în PSD, mai ales din partea parlamentarilor, Vasile Popeangă şi Mihai Weber.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here