Vâlceanu: “Facem control financiar intern!” – Secretarul general adjunct al PDL Gorj, acuzat că a fugit cu banii din cotizaţii

334

Roxana Pătruică, secretarul general adjunct ales al PDL Gorj, a părăsit de scurt timp organizaţia şi locul de muncă. Plecarea secretarului general adjunct care a renunţat, brusc, la tot, a coincis cu realizarea unui control financiar intern, dispus de preşedintele Dan Vâlceanu, în privinţa cotizaţiilor adunate de la membrii de partid. De fapt, în asta consta, în mare, munca Roxanei Pătruică, motiv pentru care la adresa ei au început să curgă, din interiorul partidului, acuzaţii de furt. Se vehiculează că aceasta ar fi reuşit să încaseze, cu un chitanţier fals, cotizaţiile de la aleşii locali al PDL, care îşi plătesc jumătate din indemnizaţia de consilier de două ori pe an, în februarie şi la jumătatea anului. Cotizaţiile plătite în februarie ar fi dispărut, Roxana Pătruică făcându-se vinovată de dispariţia unor sume mari de bani. Dan Vâlceanu explică doar că Pătruică a plecat din motive pe care nu le divulgă şi că a făcut pentru prima dată de când există PDL Gorj, acest control financiar intern. Preşedintele susţine că dacă se vor depista cotizaţii încasate şi neînregistrate, fostul secretar general adjunct şi trezorierul vor răspunde penal.

Zvonurile privind fapta lui Pătruică s-au înmulţit mai ales când aceasta a părăsit partidul şi funcţia pentru care era remunerată lunar, plecând în Moldova. Membrii au dat crezare zvonurilor legate de furtul cotizaţiilor când s-au trezit sunaţi de la partid şi întrebaţi dacă au plătit cotizaţia.
Dan Vâlceanu susţine că acum, pe perioada campaniei, verificarea a fost stopată, şi este conştient că a stârnit rumoare în organizaţie mai ales că niciodată nu s-a mai realizat un astfel de control. “Dacă se dovedeşte că s-a furat de la partid, vinovaţii îi voi da pe mâna poliţiei”, spune ferm, Dan Vâlceanu.
Acesta neagă însă că vinovată s-ar face de lipsa cotizaţiilor Roxana Pătruică. “Acum verificăm, secretarul general adjunct şi trezorierul au acces la cotizaţii”, explică Vâlceanu, tânăra democrat-liberală fiind vizată de ancheta internă.

roxana patruica2Suma dispărută, încă necontorizată
Urmare a evenimentelor interne, unii pedeliştii spun că organizaţia ar fi fost devalizată de vreo 300 de milioane de lei vechi. Alţii că ar fi vorba de vreo 600 de milioane. Reprezentanţii PDL Gorj susţin doar că Pătruică a părăsit organizaţia după ce a fost implicată în nişte discuţii din interiorul filialei. Oficial, nimeni nu spune însă clar nimic.
Eduard Berca, preşedintele PDL Târgu-Jiu, spune doar că a auzit vag despre problemele Roxanei Pătruică, şi confirmă că ea a părăsit organizaţia şi funcţia plecând în Moldova.

Fugaru o acuză pe Pătruică în mod direct
Controlul la cotizaţii, din interiorul PDL Gorj a debutat în mod suprinzător şi după ce Ion Fugaru, fostul membru al partidului, i-a făcut o plângere penală Roxanei Pătruică, pe motiv că acesteia i-ar fi dat 50 de lei, pentru care nu a primit chitanţă. Fugaru a fost dat afară apoi din PDL Gorj pe motiv că avea o restanţă la cotizaţie de 12 lei. Dosarul penal nu s-a finalizat, dar Fugaru este convins că Pătruică a făcut partidul de râs punând mâna pe banii oamenilor.
“Şi eu am fost secretar general adjunct, dar niciodată la PDL nu s-a auzit de furt de cotizaţii. Roxana Pătruică este vizată de control motiv pentru care activitatea sa este pusă sub semnul întrebării chiar de conducerea partidului. Se ascunde incidentul pentru că e campanie, dar ştiu mulţi că s-au furat banii membrilor de partid”, spune Ion Fugaru.
Roxana Pătruică nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere legat de acuzele grave care i se aduc, numărul său de telefon fiind blocat pentru apelurile de primire.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here